Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ…

 

Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας τα έδωσαν όλα στο κρίσιμο(;) παιχνίδι με την Ισπανία, αλλά στο ζύγι, όπως αναμενόταν, βρέθηκαν λειψοί σε σύγκριση με τους αντιπάλους. Επόμενο η ανώτερη ομάδα τη Ισπανίας να μη χάσει, να κερδίσει 1-0, έστω και με πέναλτυ, και να σπάσει το όνειρο (;) της πρόκρισης.

Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και σε κάθε δοκιμασία με αντίπαλο. Στη ζωή κάποιες φορές δοκιμαζόμαστε μόνοι μας, δίνουμε τις εξετάσεις στον εαυτό μας, στο ποδόσφαιρο η τύχη μας εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Από το πώς παίζει και από την αξία του αντιπάλου. Η Ισπανία, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει την πρόκριση, οπότε η κατώτερη της εθνική μας, παρά τη φιλοτιμία της, έμεινε στην απ’ έξω.

Καλά, λοιπόν, πήγε η εθνική στο ματς με την Ισπανία, τόσο καλά όσο μπορούσε, αλλά γενικά η παρουσία της στον όμιλο ήταν μια αποτυχία. Συγκέντρωσε μόλις εννέα (αριθμός 9) βαθμούς, συγκομιδή φτωχή και απελπιστική. Ακόμα και να κερδίσει μεθαύριο Κυριακή το Κόσοβο σε ματς έδρας θα πιάσει στη σούμα τους 12 πόντους, δηλαδή τους μισούς στην απόλυτη επιτυχία.

Η πρώτη και η δεύτερη θέση του ομίλου θα κριθεί από την αναμέτρηση Ισπανίας (16 β.) και Σουηδίας (15). Πιθανόν και οι δυο τους να προκριθούν στο μουντιάλ του Κατάρ. Η Ελλάδα, απούσα και από το μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, δεν έχει συμβιβαστεί ακόμα με την αδυναμία της να μένει έξω το πάρτυ και θα ξαναμπεί στον αστερισμό της ελπίδας για πρόκριση μετά από τέσσερα χρόνια…

Διαβαστε ακομα:

ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ