ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ ΤΟ... ΜΥΣΤΙΚΟ

 

Η περίπτωση Πέδρο Μαρτίνς. Περίπτωση, βέβαια. Βρίσκεται σε ελληνική ΠΑΕ για τέταρτη σαιζόν και ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι και το 2024. Όποιος πει ότι έγινε νέο συμβόλαιο με τον Πορτογάλο προπονητή επειδή είναι πετυχημένος είναι λάθος. Άλλος είναι ο λόγος που ο Μαρινάκης προέκτεινε το χρόνο παραμονής του Μαρτίνς στον πρωταθλητή. Σε μια εποχή, μάλιστα, που η ομάδα βρίσκεται σε ολοφάνερη κρίση αγωνιστική.

Ο Πέτρος Μαρτίνς γεννήθηκε Ιούλιο του 1970 και δεν έλεγε πολλά πράγματα ως ποδοσφαιριστής. Ήταν αμυντικό χαφάκι (φώτο), μόνο μια φορά διεθνής, και έπαιξε μπάλα μέχρι το 2004. Μετά από δυο χρόνια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, δούλεψε σε ομάδες της χώρας του και τον Απρίλιο του 2018 συμφώνησε να βγει από τα σύνορα, να πάει σε ομάδα του εξωτερικού, τον Ολυμπιακό.

Οι πρώτοι τίτλοι που κέρδισε ως προπονητής είναι με τον Ολυμπιακό. Δυο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο. Ασφαλώς είναι πετυχήμενος ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Δεν φτάνει η επιτυχία για να παραμείνει ένας προπονητής σε ποδοσφαιρική εταιρεία. Γιατί να μείνει αν η ΠΑΕ δεν είναι στα κυβικά του. Αν η ΠΑΕ δεν προσφέρεται για να κάνει το κάτι περισσότερο ο προπονητής στην καριέρα του.

Ύστερα είναι και το άλλο. Γιατί ο μεγαλομέτοχος να κρατήσει στην ΠΑΕ έναν πετυχημένο μεν προπονητή, αλλά δύσκολο σε συνεννόηση. Κάποιον με τον οποίον δεν βρίσκει άκρη. Ο Μαρινάκης αποφάσισε για τον Μαρτίνς, διότι σε προσωπικό επίπεδο, σχετικά με την ΠΑΕ, ο ένας έχει αποδεχθεί τον άλλον.

Ο Μαρινάκης είναι δύσκολος  άνθρωπος, αδίστακτος στις αποφάσεις του και αληθινό κουμάντο στην ΠΑΕ. Δεν είναι, δηλαδή, αέρα πατέρα αφεντικό, όπως οι περισσότεροι πρόεδροι ομάδων, οι οποίοι δεν ελέγχουν τη σακούλα. Στον Μαρτίνς ο εφοπλιστής βρήκε τον άνθρωπο που υπηρετεί τα σχέδια του. Να λειτουργεί η ΠΑΕ ως επιχείρηση με ενεργητικό, ποντάροντας σε στοχευμένες μεταγραφές, σε αγορές και πωλήσεις παικτών από το εξωτερικό, χωρίς η ομάδα να βρίσκεται εκτός αγωνιστικών στόχων.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ… ΑΟΥΤ