20 πραγματα για τον Cristiano Ronaldo

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Κάθε παιχνίδι έχει τους θρύλους του, κάποιον που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες υψώνεται πάνω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ανταγωνισμό και όλους τους άλλους οπισθοδρομικούς παράγοντες. Στο ποδόσφαιρο, ο θρύλος της εποχής μας είναι αναμφίβολα ο Cristiano Ronaldo.

Κάθε φορά που παρακολουθείτε τον Ρονάλντο να παίζει, σας περιμένει μια απόλαυση. Παρακάτω είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να ρίξουν περισσότερο φως στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα της εποχής μας. Σας μάζεψα 20 γεγονότα για τον Cristiano που ίσως δεν γνωρίζετε.

1. Το όνομα σιδηρόδρομος

Πολλοί λάτρεις του ποδοσφαίρου τον γνωρίζουν μόνο ως Cristiano Ronaldo, αλλά το όνομά του είναι λίγο μεγαλύτερο. Το πραγματικό του όνομα είναι Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Ίσως να το ξέρατε, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι πήρε το όνομά του από τον Ronald Regan, έναν πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ που πριν γίνει πρόεδρος ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός του πατέρα του.

2. Τα γενέθλιά του και το οικογενειακό του υπόβαθρο

Ο Cristiano Ronaldo γεννήθηκε το 1985, σα σήμερα 5 Φεβρουαρίου, και ήταν το τελευταίο παιδί σε μια τετραμελή οικογένεια. Ο πατέρας του Jose, ήταν κηπουρός και ο Cristiano έχει πει πως ήταν και μεγάλος πότης. Η μητέρα του Μαρία ήταν μαγείρισσα και καθαρίστρια και δούλευε μέχρι αργά το βράδυ για να φροντίζει τα παιδιά και την οικογένειά της.

3. Μικρή Μέλισσα

Μεγαλώνοντας, ο Ρονάλντο είχε δύο περίεργα παρατσούκλια. Τον έλεγαν “crybaby” και “little bee” («μικρή μέλισσα»). Το πρώτο ήταν επειδή τις περισσότερες φορές έβαζε τα κλάματα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε και το 'little bee' επειδή ήταν γρήγορος σαν μέλισσα όταν έπαιζε ποδόσφαιρο.

4. Καθαρό σώμα

Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι φουλ από παίχτες που έχουν γεμίσει  το σώμα τους με τατουάζ. Ο Cristiano δεν έχει κανένα τατουάζ στο σώμα του και δεν σκοπεύει να το κάνει στο άμεσο μέλλον. Πάνω και πέρα από τα προαναφερθένταο Ρονάλντο είναι ένας πιστός αιμοδότηςΑυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί δεν έχει τατουάζκαθώς οι οδηγίες του Ερυθρού Σταυρού ορίζουν ότι δεν πρέπει να δίνει αίμα τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά το τατουάζ.

5. Πρόγραμμα προπόνησης

Πέρα από το ότι είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έχει επίσης ένα υπέροχο σώμα, λόγω του ότι κάνει αυστηρή προπόνηση 6 ημέρες την εβδομάδα (εκτός από την Τρίτη που είναι ημέρα ανάπαυσης). Για να καταλάβουμε, κάποιο έντυπο έγραψε ότι ο Ronaldo κάνει…

Διαβαστε ακομα:...nikosonline.gr