ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ… ΦΡΑΓΚΑ

 

Απόψε έχει champions league. Δεν χάνεται η ματσάρα Παρί – Ρεάλ. Ματσάρα, βέβαια, διότι αντίπαλοι είναι ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσεως. Πρόσεξε πως το διατύπωσα; Δεν μιλάω για αντίπαλες ομάδες, μιλάω για τους αληθινούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Τους παίκτες, όχι τα κλαμπ. Όχι τις εταιρείες, όχι τις επιχειρήσεις με τη φίρμα Παρί και τη φίρμα Ρεάλ.

Μην παρεξηγηθούμε. Μη θεωρηθώ της πλάκας, σαν κι αυτούς που είναι ενάντια στον επαγγελματισμό και την εμπορευματοποίηση της μπάλας. Εγώ είμαι υπέρ του απόλυτου επαγγελματισμού. Επειδή είμαι υπέρ του ποδοσφαίρου, όχι του οπαδισμού. Ψοφάω για μπάλα, είμαι υπέρ του ποδοσφαιρικού θεάματος κι αυτό μου το εξασφαλίζουν οι καλύτεροι.

Χωρίς επαγγελματισμό δεν υπάρχει καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο. Τέλος.

Αδιαφορώ ποιος θα κερδίσει. Η Παρί ή η Ρεάλ. Ποιος από τους δυο θα αποκλειστεί, μετά τη ρεβάνς στις 9 Μαρτίου. Όχι, κύριε. Θα δω τη ματσάρα και θα περιμένω να με ''πάρει'', όπως με κερδίζει η προβολή μιας καλής ταινίας, μια συναυλία μουσικής.

Εμπόριο είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Ευτυχώς! Εμπόριο κάνουν τα κλαμπ, εμπόρευμα είναι οι ποδοσφαιριστές, που μετακινούνται από το ένα στο άλλο κλαμπ. Εμπόρευμα είναι και το ματς που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μη ντρεπόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Κάποιοι είναι οπαδοί του εμπορεύματος. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος.
Στη φώτο, από το 2-2 Ρεάλ - Παρί το Νοέμβριο του 2019, στο Μπερναμπέου. Η βασίλισσα είχε προηγηθεί 2-0, αλλά στη συνέχεια στράβωσε το στέμμα στο κεφάλι της και της θόλωσε τα μάτια.
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ