ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ

 
Η Μάντσεστερ Σίτυ, η οποία έπαιξε χθες στη Λισαβώνα με την Σπόρτιγκ, είναι η πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη. Εννοώ ότι έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα για το ρόστερ της. Τα νούμερα που θα διαβάσετε είναι αξιόπιστα, συγκεκριμένα και δεν αμφισβητούνται. Η Σίτυ, λοιπόν, για τα συμβόλαια των παικτών της έχει δώσει κοντά στο ένα δις ευρώ. Για την ακρίβεια 931 εκ. συν τις πορτοκαλάδες τους.
Δεν το συζητάμε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές και προπονητικό επιτελείο αξίας καμιά ομάδα δεν είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Αυτό, από την άλλη, δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα σηκώσει την κούπα του champions league το κλαμπ εκείνο που απέκτησε τους πιο ακριβούς από τους ακριβούς παίκτες. Θεωρητικά η Σίτυ για να κατακτήσει την κούπα έχει οκτώ αντιπάλους. Την Σπόρτιγκ και τις νικήτριες από τα άλλα επτά ζευγάρια της φάσης των ''16''.
Τα αραβικά αφεντικά της Σίτυ δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Από το πετρέλαιο έχουν λεφτά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Δεν εξαγόρασαν το κλαμπ για να κερδίζουν χρήματα. Περισσότερο τους ενδιαφέρει η αγωνιστική διάκριση και λιγότερο τα έσοδα. Από τα μπόνους του champions league η Σίτυ έχει μικρότερα έσοδα (65,7 εκ.) σε σύγκριση με τα πακέτα που κατέληξαν στο ταμείο της Τσέλσυ (71,2 εκ.) και της Λίβερπουλ (66 εκ.).
Ο Εμπαπέ της Παρί Σαιν Ζερμαίν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης, κοστολογείται με 160 εκ. Αν κάνει μεταγραφή πιθανόν να κοστίσει περισσότερο στο κλάμπ που θα τον αποκτήσει. Η τιμή κάθε παίκτη ορίζεται με κριτήρια που δεν... φαίνονται απαραίτητα από την εξέδρα. Μετά τον Κίλιαν Εμπαπε (φώτο), και σε απόσταση είναι ο Σάλαχ της Λίβερπουλ και ο Βινίσιους της Ρεάλ με 100 εκ.
Λεφτά. Μ' αυτά γίνεται το παιχνίδι. Με σπαρταριστά λεφτά. Οι δυο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό θα πάρουν από 15,5 εκ. και ο νικητής επιπλέον 4,5 εκ. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ