ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΛΕΙΠΕΙ Η... ΛΕΟΝΤΗ...

 
Στο μουντιάλ του 2018, που έγινε στη Ρωσία, οι μπουκ, δηλαδή οι στοιχηματικές εταιρείες, έδιναν φαβορί την Βραζιλία. Λογικό, σου λέει ο άλλος. Βραζιλία είναι αυτή, με τα περισσότερα μουντιάλ στη βιτρίνα της. Η Βραζιλία, όμως, επέστρεψε στο σπιτάκι της από το Βέλγιο. Λογικότατο! Επειδή το Βέλγιο ήταν καλύτερο. Το Βέλγιο με την καλύτερη θέση μέχρι τότε την τέταρτη μια φορά κι ένα καιρό το 1986.
Οι μπουκ δεν κάνουν πλάκα. Ούτε δίνουν αποδόσεις για να παρασύρουν τον κόσμο. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Απλά πέφτουν έξω. Όπως και τα γκάλοπ παραμονές των εκλογών. Περί ποίου θέματος συζητάμε;
Για το προηγούμενο μουντιάλ οι μπουκ είχαν Νο 2 φαβορί την Γερμανία. Λογικό. Γερμανία είναι αυτή, με τέσσερα μουντιάλ στη βιτρίνα της. Και θριαμβεύτρια στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, το 2014, μέσα στη Βραζιλία. Η Γερμανία είδε το μισό μουντιάλ της Ρωσίας από την πατρίδα της. Αποκλείστηκε από τους ομίλους, τελευταία και καταϊδρωμένη. Λογικότατο, διότι κατέβασε ομάδα με τα χάλια της.
Εκεί την πατάει ο τζογαδόρος. Έχει να κάνει με το μύθο της κάθε ομάδας. Να, όμως, που συχνά δεν ισχύει ο... κανόνας σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία είναι Ιταλία και η Ισπανία είναι Ισπανία. Ποια Βραζιλία; Πήρε το τελευταίο μουντιάλ το 2002 και δεν... προβλέπεται να επαναλάβει την επιτυχία της ούτε και μετά από 20 χρόνια.
Το 2018 η Γερμανία φορούσε λεοντή, δεν ήταν λιοντάρι. Γι’ αυτό της έπιασαν τα οπίσθια μια ύαινα κι ένα τσακάλι. Φιναλίστ ήταν οι αληταράδες οι Κροάτες και στην τρίτη θέση το Βέλγιο. Που είναι τα φαβορί των μπουκ; Στην πρόβλεψη, λοιπόν, ο παίκτης δεν ξεκινάει από το βάρος της φανέλας της κάθε ομάδας. Αν μείνει σ' αυτό τότε πιθανόν να τον βρει η καταστροφή.
 
Απαραίτητο να τονιστεί και τούτο: Ισχύει το στερέοτυπο η Γερμανία π.χ. είναι Γερμανία. Με ποια έννοια; Ναι μεν διασύρθηκε το 2018 η νικήτρια του 2014, αλλά παραμένει η Γερμανία. Η δε Κροατία έφτασε στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά παραμένει Κροατία. Δεν έγινε Αργεντινή και Ισπανία, Ολλανδία και Γαλλία. Η παγκόσμια ιεραρχία δεν απειλείται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μόνο σε κάποιο βαθμό... αποπροσανατολίζει τον τζογαδόρο, και τον μπουκ.
Διαβαστε ακομα:

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ... ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ