ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΜΠΕΜΠΥΔΕΣ

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το πρώτο κλαμπ στον κόσμο. Αν δεν είναι πρώτο, σίγουρα δεν είναι τρίτο. Δεύτερο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τι, όμως, σημαίνει πρώτο ποδοσφαιρικό κλαμπ στον πλανήτη; Το πιο αγαπημένο! Η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς. Αλλά και τους περισσότερους που την συμπαθούν. Που θα τους άρεσε να κερδίσει αυτή ένα κρίσιμο ματς, ένα τελικό Αγγλίας ή Ευρώπης.

Δημοφιλία στο ποδόσφαιρο σημαίνει χρήματα. Όσο περισσότερο αγαπητή είναι μια ομάδα, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Σκέψου, για παράδειγμα, ένα ροκά τραγουδιστή. Το κασέ του, η αμοιβή του εν όψει περιοδείας εξαρτάται περισσότερο από τη δημοτικότητα του παρά την αξία του, όσο κι αν σχετίζονται αυτά τα δυο σε κάποιο βαθμό.

 Το Μάιο του 2017 η Μάντσεστερ κερδίζει 2-0 τον Άγιαξ στον τελικό του europa κι αυτή η κούπα που σήκωσε με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο ήταν η τελευταία για τους μπέμπυδες. Πέντε χρόνια ένα τεράστιο μέγεθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το πιο λαμπερό διαμάντι στο στέμμα των βρετανικών γηπέδων, είναι σταθερά στη δίαιτα από τίτλους.

Και τίποτα δεν φαίνεται ορατό, και ικανό να αλλάξει τη μοίρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προχθές έχασε στην έδρα της από την Αθλέτικο και αποκλείστηκε από το champions league. Αλλάζει προπονητές, ρίχνει λεφτά στην αγορά για μεταγραφές, αλλά η στασιμότητα είναι εφιαλτική. Τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη.

Περισσότερα από 700 εκ. ευρώ δαπάνησε σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών που απέκτησε μετά το καλοκαίρι του 2017. Χωρίς αποτέλεσμα. Το μαγαζί παραμένει σε καθεστώς φθοράς. Μειώνονται τα έσοδα και πέφτει χρηματιστηριακά η μετοχή του κλαμπ.

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ