ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

 
Λοιπόν, να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Στο φινάλε δεν είμαστε στην δεύτερη και την τρίτη μεταπολεμική δεκαετία, Τα χρόνια έχουν περάσει, δεν τα φάγαμε τζάμπα, όλο και κάτι μας είπαν. Και δεν μας τα είπαν στο αυτί. Φωναχτά, κραυγαλέα μας είπαν τα κάλαντα τους.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λέει, και η Μαρία Σάκκαρη την πήγαν πολύ μπροστά τη δουλειά με τις διεθνείς επιτυχίες τους και ανέβασαν πολύ υψηλά το ελληνικό τένις. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, για να το πούμε απλά και σεμνά. Το τι έχουν καταφέρει τα δυο ελληνόπουλα δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα και το ''ελληνικό'' τένις. 
Τι θα πει ''ελληνικό'' τένις; Θα πει κάτι ολότελα αφηρημένο. Ο έβδομος π.χ. στην αξιολόγηση τενίστας στην Ελλάδα και ο 17ος λόγω Τσιτσιπά και Σάκκαρη, βελτιώνουν την ατομική τους θέση, γίνονται π.χ. τέταρτος και ενδέκατος; Δεν υπάρχουν αυτά. 
Το μόνο που θα καταφέρουν οι δυο επαγγελματίες τενίστες, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, είναι περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα να στραφούν στο εν λόγω παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα, αλλά τα ίδια τα παιδιά. 
Επιτέλους. Δεν ανέβασαν παγκόσμια το ελληνικό τένις οι Σάκκαρη, Τσιτσιπάς, τον εαυτό τους ανέβασαν και μπράβο τους. Προσωπική επιτυχία τους.  
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;