ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 
Η Λίβερπουλ έσκασε στη σούμα μια κατοσταρού, 80 και 20 εκατομμύρια, για να πάρει από την Μπενφίκα τον 23χρονο Ουρουγουανό επιθετικό Δαρβίνο Νουνιές (φώτο). Τα είπαμε όλα; Τίποτα δεν είπαμε ακόμα.
Να το πιάσουμε από την αρχή. Έρχεται από το Μοντεβίδεο ο Ντάργουϊν Νουνιές στην ισπανική Αλμέιδα, ομαδίτσα βήτα εθνικής. Τον διπλοτσεκάρει η Μπενφίκα, σκάει 24 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2020, και τον κάνει δικό της για πέντε χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Πως βρέξει χιονίσει, παίξει δεν παίξει, της βγει ή όχι η μεταγραφή, η Μπενφίκα θα πληρώνει τον ποδοσφαιριστή σύμφωνα με το συμβόλαιο.
Η άλλοτε κραταιά επί δικτατορίας στην Πορτογαλία Μπενφίκα τις τελευταίες δεκαετίες την έχει κάνει γυριστή. Όπως και ο Άγιαξ κάνει το ίδιο. Αγοράζουν μόνο για να πουλήσουν. Να μοσχοπουλήσουν.
Η Αλμέιδα δικαιούται το 15% από τα φράγκα που έκανε παντελόνι η Μπενφίκα από τη μετακίνηση Νουνιές στην Λίβερπουλ. Κονόμησε και η Μπενφίκα. Αυτή που ξόδεψε την καυτοσταρού, η Λίβεροπουλ θα... δείξει. Αν θα πιάσουν τόπο ή όχι τα λεφτουδάκια της. Πάντως, σύμφωνα με το συμβόλαιο για πέντε χρόνια ο Ουρουγουανός θα αμείβεται κάθε χρόνο μόνο με 8 εκ. ευρώ. Μισθός κατώτατος πλαφοναρισμένος. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ... ΠΕΤΑΜΑ!