ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ Ο... ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

 
Ολυμπιονίκης χρυσός ο 24χρονος μικρασιατικής καταγωγής από τα Γρεβενά Μιλτιάδης Τεντόγλου (φώτο). Και λοιπόν; Με άλματα σταθερά πάνω από οκτώ μέτρα, ατομικό 8 μ. 60, ήταν δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον, με 8 μ. 32. Και λοιπόν; Δεν θα φτάσει ποτέ να γνωρίσει δημοσιότητα σαν κι αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά. Άσχετο αν ο τενίστας αποτύχει σε τουρνουά που συμμετέχει.
Ο στίβος ήταν κάποτε, δεν είναι σήμερα. Το ηρωϊκό, το επικό στοιχείο στον αθλητισμό έχει πεθάνει- οριστικά. Σιγά, μωρέ! Πήρε χρυσό, και λοιπόν; Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, και λοιπόν; 
Το τένις δεν είναι αθλητισμός. Το ότι προσφέρει νίκη, δεν το κάνει αθλητισμό με την έννοια την κλασική. Δεν έρχεται από το παρελθόν το τένις κι ένα σωρό άλλα ''αθλήματα'' που χαρίζουν δολάρια και κανένα ρομαντισμό.
Με την τελευταία του προσπάθεια πήρε το χρυσό στους ολυμπιακούς του Τόκυο ο Μίλτος Τέντόγλου. Ο Κινέζος αντίπαλος με το τελευταίο του άλμα προχθές στο παγκόσμιο ξεπέρασε τον Έλληνα και του στέρησε το χρυσό. Και πρώτος να ήταν ο Τεντόγλου πάλι θα υστερούσε σε προβολή από τα ΜΜΕ σε σύγκριση με τον Τσιτσιπά.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ STORY ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ ΦΑΝΕΛΑΣ