Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ'' ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΤΡΟΕΥΡΩ

 
Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ''brandname'', μέγεθος εμπορικό, πέρα από την όποια ποδοσφαιρική του αξία. Και ανεξάρτητα από την ηλικία του! Είπαμε. Ο παίκτης είναι brand και ως εμορεύσιμο προϊόν μικρή σημασία έχει αν είναι 30 ή 40 χρονών.
Ο Τζώνυ Ντεπ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, για παράδειαγμα, είναι αυτοί που είναι. Αδιάφορο η ηλικία τους. Όσο περνάνε, άλλωστε, τα χρόνια στη δουλειά τους στο σινεμά γίνονται καλύτεροι, περισσότερο ώριμοι ηθοποιοί. Απεναντίας, ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τα χρόνια χάνει ενέργεια.
Δυο ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έκαναν πρόταση στον Κριστιάνο Ρονάλντο να φορέσει τη φανέλα τους, μετά το μοντιάλ. Από το νέο χρόνο, όταν πια ο παικταράς θα έχει σχεδόν συμπληρώσει τα 37 και θα περπατάει στα 38. Ο. Πορτογάλος είπε Όχι στη πρόταση των 240 εκ. ευρώ για δυο χρόνια. Και δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει την σύζυγο του Τζωρτζίνα.
Γιατί αρνήθηκε ο Ρονάλντο να πάει να παίξει στην Σαουδική Αραβία. Επειδή δεν έχει ανάγκη από χαρτί. Το σπουδαιότερο; Δεν νομίζει πως έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά!!! Αν δεχόταν την πολύ ξηγημένη οικονομικά πρόταση, τότε θα ήταν σα έλεγε στο σύμπαν Είμαι τελειωμένος από το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο της Ευρώπης και ό,τι αρπάξω στα τελευταία μου.
Πριν χρόνια, πριν ακόμα γίνει επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δικοί μας παικταράδες, διεθνείς έκαναν αρπακτές στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Πριν κρεμάσουν οριστικά τα παπούτσια τους. Το ίδιο έκαναν σε ομάδες των ΗΠΑ ξένοι μεγάλοι άσσοι, πρώτος ο Πελέ, και μετά οι Κρόυφ, Μπεκενμπάουερ και σία. 
Για τους πρώτης και δεύτερης γραμμής παικταράδες ανοίξε η αγορά και της Ασίας, μετά το 2002, Τα πρωταθλήματα της Ιαπωνίας και της Κίνας. Η Σαουδική Αραβία είναι άλλη ιστορία. Θέλει και χρυσοπληρώνει το ''προϊόν Ρονάλντο'' για να ανεβάσει επικοινωνιακά το εθνικό της πρωτάθλημα. Δεν έκανε, όμως, τη χάρη στους εμιρήδες ο Κριστιάνο. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ....