ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η... ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

 
Ο άντρας, ο φυσιολογικός και χορτάτος άνδρας θα εντυπωσιαστεί και από μια ωραία γυναίκα, καλοφτιαγμένη και ελκυστική. Άνδρας είναι και την γουστάρει. Επόμενο! Να την φαντασιώνεται. Να θέλει να πάει μαζί της. Το περίεργο, το αλλόκοτο είναι να ποθεί, να τρελαίνεται άντρας μια άσχημη γυναίκα. Μια κοντοπόδαρη, άβυζη, άκωλη, κακοντυμένη.

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει να ερωτεύεται άντρας την άσχημη ομάδα! Την βρώμικη! Την άσχημη. Αυτή που δεν βλέπεται. Που δεν μπορεί να κερδίσει. Κι όμως αυτή την ομάδα που είναι για φτύσιμο, την κάνει ερωμένη του. Μια ζωή

Αναφέρομαι στο φαινόμενο ομάδων, με ονόματα ιστορικά βέβαια, που δεν σταμάτησαν να κερδίζουν οπαδούς. Παρ΄ ό,τι σήμερα δεν γοητεύουν, δεν κολακεύουν με την αγωνιστική τους εικόνα στο γήπεδο. Και την εν γένει παρουσία τους στο χώρο.

Συγκεκριμένα πράγματα. Ομάδες να τις κλαίνε οι ρέγγες και οι σαρδέλες μαζί διότι πέρασαν δύσκολο φεγγάρι, πάτωσαν για χρόνια, συνέχισαν να μεγαλώνουν το οπαδικό τους πελατολόγιο. Στο γήπεδο δεν πάνε διότι η ομάδα δεν τραβάει, αλλά γίνονται οπαδοί της.

Οπαδοί πεθαίνουν, κάποιοι γεννιούνται κι έτσι η ομάδα, η κάθε ομάδα ανανεώνει την οπαδική της μαγιά. Το ανεξήγητο (;) φαινόμενο είναι να βαπτίζονται νέοι οπαδοί και σε ομάδα που σ' ένα άλφα διάστημα πέντε ή δέκα ετών δείχνει αναξιόπιστη αγωνιστικά, είναι εκτός κόλπου στη διεκδίκηση τίτλων και διακρίσεων. Δεν αποπνέει δροσιά, υγεία, όραμα, να όμως που συνεχίζει να τραβάει κόσμο.

Πόσο άρρωστος είναι ο κόσμος! Όχι η ομάδα. Η ομάδα είναι αυτή που είναι, άσχημη γκόμενα, κουτσή, μονόφθαλμη, μιλάει βρώμικα κι όμως! Δεν χάνει το οπαδικό της εκτόπισμα. Παρά τις αποτυχίες της, παρά την απουσία θηλυκότητας, παρά τη μειωμένη σεξουαλικότητα της, παρ’ ότι υστερεί στον αγωνιστικό χώρο, στο οπαδικό λογαριασμό πάει καλά. Αλήθεια, πόσο συφιλητικός είναι ο κόσμος!

Διαβαστε ακομα:

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...