ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΣΕΤΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ

 

Να μη ξεχνιόμαστε. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια, στο φινάλε. Μέχρι το καλοκαίρι του 1996 ο Σωκράτης Κόκκαλης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ξεφώνιζε φόρα παρτίδα τον «βαρδινογιαννισμό». Ότι ο καπετάν Γιώργης του Παναθηναϊκού έκανε ό,τι γούσταρε στο πρωτάθλημα. Είχε στο τσεπάκι του ΕΠΟ και διαιτησία.

Βαρδινογιάννης αλλά και Κόκκαλης δεν υπάρχουν πια στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αλλά το σκηνικό δεν έχει αλλάξει. Και πριν, άλλωστε, αυτούς τους δυο έπαιζε κανονικά το γνωστό σενάριο, αληθινό ή όχι, παρατραβηγμένπ ή όχι, μικρή σημασία έχει.
Την κασέτα της αδικίας, της διαμαρτυρίας και της αντίστασης μετά τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη, την έπαιξε με πιο δυνατά γαυγίσματα ο Αλαφούζος σε βάρος Μαρινάκη. Ασταμάτητες κατηγορίες προσωπικά από τον ίδιον, αλλά και από το κανάλι του. Ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και βρώμικα παίρνει τα πρωταθλήματα. Από κοντά στο ίδιο πλάνο ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, ενάντια στον Μαρινάκη. Σε ποιον άλλον; Ο Ολυμπιακός 'έπαιρνε τα πρωταθλήματα, άρα ο εφοπλιστής είναι ο ένοχος.
 
Είπαμε. Να μη ξεχνιόμαστε. Όλα αυτά, δηλαδή το διαχρονικό σουξέ στο πρωτλαθλημα, το παίζουν κατά καιρούς και ανάλογα την... περίπτωση όλοι οι μεγάλοι. Οι έχοντες βροντώδη φωνή. Επειδή έχουν φράγκα, ΜΜΕ και βέβαια ομάδα με μπούγιο οπαδών.
 
Τελευταία δίνει τα ρέστα του πάλι ο Μαρινάκης. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο... Αλαφούζος εν όψει του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Τι είναι ο Αλαφούζος; Στη ζυγαριά μετριέται ισόβαρος. Κανάλι έχει, ραδιοφωνα, καράβια και άκρες με την κυβΈρνηση. Γιατί, λοιπόν, να μας λέει μόνο ο Μαρινάκης πως αδικείται; Λέει και ο Αλαφούζος ότι μας κυνηγάνε.
 
Τους βρήκε μικρούς και της καρπαζιάς το παρασκήνιο, το παρακράτος του πρωταυλήματος, και τους κάνει νούμερα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Αλαφούζος και Μαρινάκης δεν πιάνουν μια στα λαμόγια του ποδοσφαίρου.
Διαβαστε ακομα: