ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΝΤΟΠΕΣ ΤΟΥ!

 

Gazzette dello Sport και Sunday Times είχανε πει ξεκάθαρα και με βάση στοιχεία που έχει στην κατοχή της η UEFA ότι τουλάχιστον ένα 7,7% των ποδοσφαιριστών ντοπάρονται. Παίρνουν ουσίες απαγορευμένες.

Θα πέσω από την καρέκλα μου. Να τα βράσω τα ερευνητικά στοιχεία και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Εγώ ξέρω ότι ντοπάρονται κάργα, όμως επιστημονικά, δηλαδή προσεκτικά, κι όχι μόνον 8% των ποδοσφαιριστών. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να στο πει κανείς, το βλέπεις με τα ματάκια σου στο γήπεδο.

Είναι αντιανθρώπινο, δεν είναι φυσιολογικό ένας επαγγελματίας να κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό, να συμμετέχει σε δυο-τρεις αγώνες κορυφής, υψηλής διάκρισης τηνεβδομάδα, χωρίς να «παίρνει». Δεν γίνεται!

Να πω και το άλλο. Δεν μ' ενδιαφέρει εμένα τον θεατή αν ο παίκτης «φαρμακώνεται». Εκτός κι αν είμαι σκέτο ούζο! Να κάθομαι στην πολυθρόνα μου, να περιμένω να απολαύσω δύο ώρες ποδοσφαιρικής άγριας κόντρας και μαγείας από παίκτες χωρίς δυνάμεις και με θολωμένο μυαλό.

Είναι η απόλυτη σαχλαμάρα αυτό που λέγεται «πόλεμος στο ντόπιγκ». Έλα, σε παρακαλώ! Δεν μιλάμε για αθλητές, ούτε για... ολυμπιακά ιδεώδη. Μη λέμε ανοησίες, ότι UEFA και FIFA πρέπει να...  επέμβουν!
Οι παικταράδες αφήνουν τα πρωταθλήματα και τις ομαδάρες τους για να συνεχίσουν το μεροκάματο στο Κατάρ. Το μπελαλήκι. Τα παιχνίδια του μουντιάλ. Αν δεν ''πάρουν'' θα σέρνονται. Κι αν δεν σέρνονται δεν υα έχουν κουράγια να βγάλουν τα δυο ημίχρονα. Μην είναι άτυχοι και πέσουν σε τίποτα παράτάσεις.

Τι τον ενδιαφέρει, ρε τον μαγαζάτορα αν «φτιαχθεί» ο τραγουδιστής πριν ανέβει στην πίστα. Πλάκα κάνουμε; Βιομηχανία σκέτη είναι το ποδοσφαιράκι και περιμένετε οι ουέφες και οι φίφες να σαμποτάρουν το προϊόν τους; Κουφό.

Οι δύο εφημερίδες, η ιταλική και η αγγλική ζητάνε από την UEFA να βγάλει στη φόρα, με επίσημες ανακοινώσεις, αυτά που έχει διαπιστώσει. Κουνημένος παπάς τους βάπτισε.

Έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα όρια ενέργειας και δύναμης, ταχύτητας και αντοχής. Το ποδόσφαιρο που κι αυτό αποκαλείται αθλητισμός είναι ολότελα παραδομένο στο ντόπιγκ. Κακά τα ψέματα, και το αντιντόπιγκ σήμερα υπηρετεί το ντόπιγκ! Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ένας αγώνας σε ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι κανονική παράσταση! Δρώμενο ακραία ανταγωνιστικό. Κι όποιος αντέχει, διαφορετικά ο παίκτης αλλάζει επάγγελμα.

Διαβαστε ακομα:

ΟΜΑΔΕΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ