ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ Σ' ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ...

 
Η μια ομάδα κυριαρχεί στο γήπεδο. Από την έναρξη μέχρι τη στιγμή που ο διαιτητής σφυρίξει τέρμα το πανηγύρι. Αε δεχθούμε ότι η καλύτερη απο τις δυο κερδίζει την παρτίδα με δυο ή και τέσσερα γκολ. Ερώτημα χρήσιμο και ίσως απαραίτητο: Η καλύτερη της συνάντησης ομάδα είναι πράγματι καλή;
Όταν ζυγίζεις κάτι, ρεβύθιά ή καρότα, ένα γουρούνι ή άνθρωπο, για να έχεις ακριβές το βάρος δεν το... συγκρίνεις με κάτι άλλο όμοιο και παρόμοιο. Αγγούρια π.χ. με άλλα αγγούρια. Από τη μια βάζεις το αντικείμενο που θέλεις να ζυγίσεις και από την άλλη το απόλυτο βάρος, ένα δεκάκιλο ή και τρία βαρίδια του κιλού.
Στο ποδόσφαιρο δεν δίνεται ποτέ η απάντηση, άλλωστε δεν τίθεται ποτέ σχετικό ερώτημα από κανέναν σοβαρό, πόσο μετράει μια ομάδα σε σύγκριση με τον άλφα ή βήτα αντίπαλο. Σάρωσε η ομαδάρα σε συγκεκριμένο ματς, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο, π.χ τόσο καλή, αν είχε άλλον αντίπαλο.
Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο. Σ' άλλο ματς, με άλλον αντίπαλο, να μην ήταν τόσο κακός. Τελικά. Το μουντιάλ δεν είναι ένα και δυο μάτς. Ο καλύτερος θα φανεί αν αντέξει μέχρι το τέλος. Αν καταφέρει να καθαρίσει έξι παιχνίδια πριν φτάσει στον τελικό.
Στη φώτο ο γνωστός μας από την ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια, χθες στο απογοητευτικό γαι την Κροατία 0 -0 με το Βέλγιο.
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ