ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 
Το ποδόσφαιρο από καταβολής δεν χαρίζει μόνο θέαμα και συγκινήσεις. Το έργο παραδίσει και διδάγματα, και συμπεράσματα ζωής. Άρθρο πρώτο. Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα είναι έτσι, αύριο αλλοιώς. Και μείνε εσύ στην απορία. Προχωράνε αυτοί που πιάνουν πουλιά στον αέρα, όχι εκείνοι με τον κλειστό ορίζοντα σκέψης.
Πρώτο ματς και το Βέλγιο με τους παικταράδες, εμφανίζει μια εικόνα καφενείου προπολεμικού, όμως κερδίζει τελικά τον φιλότιμο Καναδά. Τα καναδόπουλα το έκαναν γιογιό το Βέλγιο, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Τελικά, στον όμιλο τερμάτισε πρώτο το Μαρόκο (φώτο) και τα μυαλά στα κάγκελα, και αποκλέιστηκε το ανώτερο χθες Βέλγιο που έχασε ευκαιρία θριάμβου κόντρα στο κουρασμένα αλάνια της Κροατίας.
Άργησε να ξυπνήσει το Βέλγιο και έδειξε τα κυβικά του μόνο χθες- απόλυτη αλλάγή - με την φιναλίστρια του 2018 Κροατία, που προκρίθηκε στο τσακ.
Άλλο. Η Σαουδική Αραβία κερδίζει τους αληταράδες της Αργεντινής και χάνει από το Μεξικό. Και λοιπόν; Αυτό στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα δεν σημαίνει πως το Μεξικό θα κερδίσει την Αργεντινή. Όχι, βέβαια.
Άλλο. Προκρίθηκε η Πολωνία. Ντροπή! Του ποδοσφαίρου ντροπή. Το παιχνίδι, όμως, είναι τόσο δυνατό που αντέχει και ντροπές και αδικίες και ό,τι άλλο κακό θες. Με τέσσερις πόντους πέρασε η Πολωνία, όχι και το ισόβαθμο Μεξικό. Η αναξιοπρεπής Πολωνία. Η νεκρή Πολωνία που παραδόθηκε στην Αργεντινή με τα χέρια ψηλά και τα πόδια ανοιχτά. 
Τίποτα η Πολωνία. Έστω και για τους τύπους, Το ποδόσφαιρο δίνει τα περιθώρια και στην περισσότερο αγωνιστικά προβληματική ομάδα να δείξει κάτι, ρε, παιδί μου. Να μη ξεφτυλιστεί ολότελα όπως η Πολωνία στο ματσάκι με την Αργεντινή. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ, ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ...