ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΥΟ

 
Ξεκάθαρη είναι η πρόβλεψη μου. Ο προπονητής της νικήτριας εθνικής Αργεντινής, της νικήτριας στο μουντιάλ του Κατάρ την προσεχή σαιζόν θα αναλάβει κλαμπ Β' εθνικής στην Ελλάδα. Δεν καταλαβα! Ποιος, παρακαλώ, θα μου απαγορεύσει την πιο παλαβιάρικη πρόβλεψη; Μιλάμε για ποδόσφαιρο, μη ξεχνιόμαστε! Όλα γίνονται.
Το Καμερούν κέρδισε την Βραζιλία κι όμως δεν προχώρησε πέραν από τους ομίλους. Ενώ η Βραζιλία έφτασε στους ''8''. Η Κορέα κέρδισε την Πορτογαλία και έφτασε μέχρι τους ''16''. Ενώ η Πορτογαλία προχώρησε και επόμενο να καλοέβλεπε να μπει στην τετράδα. Ποδόσφαιρο είναι αυτό και δεν ισχύει η λογική ότι μια άλφα ομάδα θα νικήσει οπωσδήποτε και την αντίπαλο η οποία είχε χάσει καθαρά από ομάδα, η οποία είχε ηττηθεί από την άλφα ομάδα.
Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει το Ένα συν Ένα κάνουν Δυο. Και το Δυο μείον Ένα ίσον Ένα. Ποιος, επιμένω, θα χλευάσει τη... φαντασία μου; Έχω γραμμένη την πρόβλεψη π.χ., ότι μια ομάδα στην Ευρώπη όταν κερδίζει εκτός, αλλά στο κόντρα ματς, στη ρεβάνς αποκλείεται να... αποκλειστεί στην έδρα της.

Με ποια σκέψη ποντάρει ο τζογαδόρος; Υποτίθεται με βάση δεδομένων. Βεβαίως! Δεν παίζουμε στην τύχη, ούτε πάνω στην καψούρα μας. Πέφτει μελέτη και ψάξιμο πριν καταλήξουμε στα προγνωστικά μας. Που σημαίνει ότι στοιχηματίζουμε με λογική. Βεβαίως!

Έλα, όμως, που το ποδόσφαιρο ανατρέπει τα δεδομένα, κάνει σκόνη τη λογική. Αυτό είναι το χιλιομαρτυρημένο... μυστικό. Ότι στη μπάλα δεν υπάρχει μπέσα. Στοιχηματικά λίγο μετράει τι έκανε η Α και η Β΄ ομάδα στο προηγούμενο παιχνίδι. Και σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Ο τζογαδόρος μοιάζει με τον ''ψαρά'' που προσπαθεί να πιάσει ένα ψαράκι με τα χέρια. Δεν γίνεται. Άνθρωπος στον πλανήτη να προβλέψει το σενάριο ενός μουντιάλ, ενός κυπέλλου Ευρώπης, ενός πρωταθλήματος. Ούτε της διπλής αναμέτρησης δυο ομάδων που κληρώθηκαν αντίπαλοι. Δεν γίνεται.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ... ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ