ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ... ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΑΘΗ''

 
Ήταν στημένος ο τερματοφύλακας που έφαγε τη φάβα γκολ, μάλιστα μόλις κάποια δευτερόλεπτα αφού σκόραρε η ομάδα του. Ποιος βάζει το χέρι στη φωτιά, ναι ή όχι. Κανείς δεν θα μιλήσει, ούτε καν θα σκεφτεί το στήσιμο, αν ξέρει από μπάλα.


Συμβαίνει. Το γκολ που ρούφηξε προήλθε από σουτ με κάργα φάλτσο και η μπάλα έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα. Ο εφιάλτης του τερματοφύλακα! Να του φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια. Εκατό τα εκατό ευθύνη του γκολκήπερ. Ήταν «μιλημένος», όμως; Σε καμία περίπτωση. Γιατί, τότε, έκανε τόσο χοντρό λάθος.

Είναι η πίεση από την κρισιμότητα του αγώνα. Ο παίκτης δεν αισθάνεται απελευθερωμένος στο γήπεδο. Κολλημένη η σκέψη του μην κάνει τη γκέλα. Και την κάνει ακριβώς διότι σκεπτόταν αγχωτικά μην κάνει το λάθος.

Άλλο έργο ο διαιτητής. Και ο επόπτης άλλη ιστορία. Αυτοί δεν έχουν καμία δικαιολογία για «ανθρώπινο» λάθος, όταν σκόπιμα και προκλητικά ο μεν πρώτος κάνει πως δεν είδε ένα κτηνώδες φάουλ και ο δεύτερος αγνοεί ένα διαρκείας αρκετών δευτερολέπτων οφσάιντ. Και μετά παραμύθι φούρναρης ζητάει... συγγνώμη, δεν το είδα. 
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ