ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕ 15 ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ

 

Θεωρείται ο μεγαλύτερος απατεώνας από καταβολής ποδοσφαίρου. Για να μην τον αδικούμε, ας τον χαρακτηρίσουμε τον μεγαλύτερο ψεύτη στην Ιστορία των γηπέδων. Τον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει τουλάχιστον 15 μεταγραφές σε διαφορετικές ομάδες βέβαια, χωρίς να είναι... ποδοσφαιριστής. Σε ομάδες πασίγνωστες παγκόσμια, όχι τίποτα ερασιτεχνικές, άγνωστες και ασήμαντες. Και δεν έπαιξε σε αγώνα ούτε ένα λεπτό!

Βραζιλιάνος, το όνομα του Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο, γνωστός πια ως ''Κάρλος... Κάιζερ'', λόγω της ομοιότητας του φυσιογνωμικά με τον... συνάδελφο του Φράνς Μπεκενμπάουερ. Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου, το 1963, και ποτέ δεν έφυγε από τη ζωή των γηπέδων. Όλο και κάπου παριστάνει τον personal trainer, γιατί δεν τον έχει εγκαταλείψει το ψώνιο του. Τι άλλο;

Μάλλον είναι απίθανο το κίνητρο του να ήταν οικονομικό. Παρουσιαζόταν ως ποδοσφαιριστής γιατί αυτό ήταν το απωθημένο του. Η ψωνάρα. Αν ήταν σοβαρός απατεώνας, τότε το... κορόιδο θα εκμεταλλευόταν με καλύτερο τρόπο τα προσόντα του ταλαντούχου ψεύτη που είχε (Στη φώτο, όταν είχε... κρεμάσει τα παπούτσια του, με μια θαυμάστρια).

Αξίζει, και το σημειώνω όχι χάρη αστεϊσμού, να έβγαζε βιβλίο ο Κάρλος ο επονομαζόμενος ''Κάιζερ'', και να περιέγραφε πως δικαιολογούνταν σε συμπαίκτες και προπονητή, προκείμενου να αποφεύγει να χρησιμοποιείται. Μια φορά, ο πρόεδρος της ομάδος δεν άντεξε άλλο που τον πλήρωνε κι αυτός όλο κάτι έβρισκε για να μην παίξει. ''Ήμουνα στον πάγκο, και κάτι έπρεπε να σκεφτώ! Τελικά, δήθεν νευρίασα γιατί δήθεν κάποιος φίλαθλος με έβρισε κι άρχισα να πλακώνομαι με την εξέδρα...''.

Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Μπανγκού, Φλουμινένσε, Βάσκο ντα Γκάμα, Ελ Πάσο στις ΗΠΑ και η γαλλική Αζαξιό, κάποιες από τις ομάδες του Βραζιλιάνου ''Κάιζερ''. Μια μεταγραφή έκανε ως... Αργεντινός, πρώην ποδοσφαιριστής της Ιντεπεντιέντε, τότε με πρωταθλήματα Αργεντινής και διηπειρωτικά κύπελλα.

Διαβαστε ακομα:

ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ