ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ...

 
Για να μη ξεχνιόμαστε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα ήταν το 2018. Για όσους ξέρουν τα βασικά της αριθμητικής, πρόσθεση, αφαίρεση, η ΑΕΚ το πανηγύρισε πριν πέντε χρόνια. Να το πούμε απότομα και ολίγον αυστηρά. Ένα πρωτάθλημα κάθε πέντε και δέκα χρόνια δεν λέει τίποτα. Εκτός κι αν δεν μιλάμε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο λέει, και λέει πολλά στον Πανιώνιο, στην Λάρισα, στον ΟΦΗ, στην Καστοριά.
Η ΑΕΚ είναι άλλο μέγεθος. Τρίτο στη ντόπια ιεραρχία, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το ένα πρωτάθλημα ίσον μηδέν πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα σερί πρωταθλημάτων. Πέντε στη σειρά, άντε τέσσερα, το λιγότερο τρία. Μόνο έτσι θα μοιάζει με δυναστεία, με αληθινή ισχύ η ΑΕΚ κι όχι κατάκτηση ενός τίτλου μια στις τόσες.
Το 2016, και μετά τον υποβιβασμό της από το μεγάλο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πήρε το κύπελλο. Σιγά τα ωά. Το είχε ξαναπάρει το 2011 και το 2002. Σε μια εικοσαετία, λοιπόν, τρία κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα. Απολογισμός καθόλου τιμητικός. 
Το 2018 πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, το προηγούμενο τον περασμένο αιώνα. Συγκεκριμένα το 1994. Με τέτοιο ρυθμό δεν αλλάζει κλάση η ΑΕΚ. Θα παραμένει τρίτη στην Ελλάδα, διότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα αντίπαλος να της πάρει τα... πρωτεία της τρίτης θέσης.
Να το ξαναπούμε. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τίτλους. Όχι απλά να τους διεκδικεί, αλλά να πλουτίζει την τροπαιοθήκη της. Το 2018 το σήκωσε και το... ξέχασε. Το 2023 το ξαναπαίρνει (φώτο) κι αυτή η επιτυχία έχει νόημα μόνο αν την επαναλάβει για μια τριετία, τουλάχιστον.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ