Η ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΒΑΡΔΗ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

 

Οι Βαρδινογιάννηδες δεν ήθελαν να ακούν το όνομα «Παύλος». Μιλάμε για τον Γιαννακόπουλο. Απαγορευμένη λέξη ήταν και η πιο αθώα αναφορά στο όνομα «Παύλος», στις επιχειρήσεις και στα σπίτια των Βαρδινογιάννηδων. Από την άλλη, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όταν τύχαινε να περάσουν με το αυτοκίνητο τους έξω από το γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έλεγαν κάποιες ωραίες λέξεις, βάζοντας στο στόμα τους το όνομα ''Βαρδινογιάννης''.

Μην πάμε στα χοντρά, για να καταφανεί τι είναι αυτό που χωρίζει τις δύο οικογένειες Γιαννακόπουλου και Βαρδινογιάννη, αμέσως μετά την πράγματι απρόβλεπτη απόφαση του ερασιτέχνη Παναθηναίκού, το 1979. Να πάρει τα λεφτά του Βαρδή και όχι του Παύλου, με συνέπεια η ΠΑΕ να γίνει βαρδινογιαννική.

 

Όλα είναι κανονισμένα. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το νόμο 879 του 1979 προβλέπει τη σύσταση ανώνυμων εταιρειών στο ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση Απόστολου Νικολαϊδη έχει αποφασίσει. Έναντι ποσού μικρότερου από 50 εκ. δραχμές το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος «Παναθηναϊκός» να δοθεί στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο φαρμακέμπορας θα δώσει από την τσέπη του γύρω στα 26 -28 εκ. και τα υπόλοιπα θα μαζευτούν δεξιά και αριστερά. Τι, όμως, έγινε και την τελευταία στιγμή Νικολαίδης, Μαντζαβελάκης και οι άλλοι της διοίκησης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού άλλαξαν γνώμη; Μαλακατές και Κασιμάτης, δύο παναθηναϊκάρες, προσέγγισαν τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση των συνομιλητών του. Και τους έδωσε μία επιταγή. Λευκή!
Όταν ξεκίνησε σήμερα το 1979 η «τυπική» σα  διαδικασία στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε βέβαια η μοναδική προσφορά. Αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τότε, είδαν όλοι την επιταγή Βαρδή. Και τα 100 εκ. της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

 

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου πήρε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αφού έχασε την ΠΑΕ. Και κατά καιρούς άκουγε από την εξέδρα το σύνθημα «Παύλε, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ».

Διαβαστε ακομα:

ΤΡΟΜΑΞΕ ΚΟΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ