Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ.

 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΗ
Αγαπητέ Αλέξη, δυστυχώς, εσύ και η πολιτική παρέα σου φανήκατε πολύ μικρότεροι των περιστάσεων, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσετε την πολύπλευρη κρίση που διαπερνάει τη χώρα τα τελευταία χρόνια και να διαχειριστείτε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αυτή η κρίση γεννά. Στον χώρο του αθλητισμό δεν κατάφερες να διαχειριστείς την παρόμοια κρίση που μαστίζει το ποδόσφαιρο. Απέρριψες τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες που αντιστάθηκαν στον εκμαυλισμό του αθλήματος, δεν ενδιαφέρθηκες για την πολιτική και κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου αλλά θέλησες να το εκμεταλλευτείς μόνο επικοινωνιακά για να δείχνεις ότι έχεις απήχηση στον χώρο – όπως έκανες και προσφάτως στο ντέρμπι της Λεωφόρου βγαίνοντας φωτογραφίες με διάφορους άλλους ''επώνυμους'' οπαδούς. Αυτή ήταν μια τακτική που ακολούθησες σε όλες τις περιόδους της πολιτικής σου καριέρας τα τελευταία χρόνια, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός το 2012-2015, ως πρωθυπουργός το 2015-2019 αλλά και σαν αξιωματική αντιπολίτευση το 2019-2023.
Η μία πλευρά της τακτικής σου ήταν, και είναι, να απαξιώσεις και να αρνηθείς τη συνεργασία με πρόσωπα και φορείς που διαθέτουν επιστημονική γνώση και εγνωσμένο κύρος. Που πάλεψαν για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και αντιστάθηκαν στην ενσωμάτωση με συμφέροντα και τη διαπλοκή ανεξαρτήτως χρώματος. Η άλλη πλευρά της τακτικής σου ήταν, και είναι, να παίξεις μπάλα δημόσια και παρασκηνιακά με οικονομικούς παράγοντες οι οποίοι ευθύνονται για τη διαφθορά, την απαξίωση και τη χρεοκοπία γενικότερα της κοινωνίας και όχι μόνο του αθλήματος. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση νομιμοποίησε εκείνους που κατήγγελλε ως αντιπολίτευση υπηρετώντας συμφέροντα τα οποία δεν επιθυμούσαν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο όπως και δεν την επιθυμούσαν και στην οικονομία, την πληροφόρηση, τη δημοκρατία.
Τότε, αγαπητέ Αλέξη, αντί να αξιοποιήσεις την ιδανική κατ' εσένα και την κυβέρνησή σου συγκυρία, επέλεξες να προχωρήσεις βεβιασμένα και πρόχειρα, αλαζονικά και αυθαίρετα, σε μια σειρά πολιτικών επιλογών που υπήρξαν βλαπτικές από όλες τις απόψεις για το ποδόσφαιρο. Η κυβέρνησή σου, δεν λειτούργησε, ως θεσμικός εγγυητής της νομιμότητας του ποδοσφαίρου αλλά ως σύμμαχος της μιας από τις δύο αντίπαλες παρατάξεις συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην κλιμάκωση του υπάρχοντος φανατισμού και του άρρωστου οπαδισμού – φαινόμενα που γιγαντώθηκαν επικίνδυνα εκείνα τα χρόνια και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο αφού την ίδια πολιτική συνέχισε και η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Τα αποτελέσματα αυτής της διαμάχης τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα που η ΕΠΟ δεν είχε το κύρος να βρει ένα γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλου Ελλαδας.
Αγαπητέ Αλέξη, παρά τις συναντήσεις και συζητήσεις που είχαμε μαζί, παρέμεινες οπαδός μιας ομάδας, αδυνατώντας να καταλάβεις ότι το πνεύμα του ποδοσφαίρου είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο και σοβαρό. Διαπαιδαγωγεί και διαπλάθει χαρακτήρες, αναγνωρίζει και σέβεται αξίες και κανόνες και το κυριότερο ενώνει δεν διχάζει. Οι πολιτικές επιλογές που έκανες εσύ και οι διάφοροι Φλαμπουράρηδες, Κοντονήδες, Παππάδες, Βασιλειάδηδες, όπως και η υπόλοιπη πολιτική παρέα σου, κατέληξαν να εμπλακείτε στις διενέξεις των παραγόντων που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά το χρησιμοποιούν και διαστρέφουν το φίλαθλο πνεύμα του προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που διχάζει, το ποδόσφαιρο του χουλιγκανισμού, το ποδόσφαιρο που θέλει τη νίκη για την ομάδα πάση θυσία και χρησιμοποιεί όλα τα αθέμιτα μέσα που μπορεί να υπάρχουν.
Με αυτό το ποδόσφαιρο αποφάσισες να μπεις στο σπορ της διαπλοκής, επειδή ήθελες να χρησιμοποιήσεις το άθλημα ώστε να αποκτήσεις σχέσεις με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που το ελέγχουν και το διαστρέφουν. Για αυτό δεν διαμόρφωσες πολιτική για το ποδόσφαιρό, αλλά και για τον αθλητισμό συνολικά, και για αυτό επέλεξες να απαξιώσεις και να απορρίψεις κάθε ουσιαστική συνεργασία με ποδοσφαιριστές και παράγοντες που θέλουν να προωθήσουν το πνεύμα του αληθινού ποδοσφαίρου. Και γι' αυτό σήμερα εισπράττεις μόνο περιφρόνηση από αυτούς γιατί απέδειξες ότι δεν διαφέρεις σε τίποτα από όλους του υπόλοιπους και δεν μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού για τα ψηφοδέλτια σου.
Αγαπητέ Αλέξη, σταμάτα να επιμένεις με κάθε μέσο να ξανα-αναριχηθείς στην κυβερνητική εξουσία – δεν το «έχεις» για πρωθυπουργός. Όπως και μην βαυκαλίζεσαι ότι είσαι ηγέτης σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και σε κάθε ευκαιρία προσπαθείς να τον μιμηθείς. Αυτός είχε πολλά προσόντα, έφτιαξε και ο ίδιος κόμμα. Εσύ αναδείχτηκες και χρησιμοποιήθηκες στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλ. Αλαβάνο και τα άλλα «γερόντια» και στη συνέχεια σε χρησιμοποίησαν οι διεθνείς επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι οικονομικοί και μιντιακοί παράγοντες, όπως και κάθε είδους «εξουσίες» και λαμόγια, για να αναρριχηθείς σε πρωθυπουργό.
Αγαπητέ Αλέξη, μην επιμένεις άλλο. Εδώ δεν κατάφερες να βελτιώσεις το ποδόσφαιρο, θα καταφέρεις να διαχειριστείς την Ελλάδα και τις ζωές μας;
Διαβαστε ακομα:

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΚΙ ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΛΙ...