ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...

 
Η Ελλάδα πήρε το ευρωπαϊκό του 2004. Και λοιπόν; Δεν άλλαξε κλάση η εθνική ομάδα! Δεν γύρισε απλά στα παλιά, αλλά στα πολύ χειρότερα σε σύγκριση μ' αυτά που ξέραμε πριν την Πορτογαλία του 2004. Και από την άλλη οι χώρες που γνώρισαν την ήττα, τον αποκλεισμό από την εθνική του Ρεχάγκελ, επανήλθαν στα γνωστά επίπεδα τους. Όχι μόνον! Πήραν και τίτλους διεθνείς, γνώρισαν διακρίσεις. 
Αυτά τα λίγα και... σεμνά για τα τραβηγμένα σχόλια μετά την ήττα της εθνικής από την Γαλλία με 1-0. Ότι δήθεν η εθνική έδωσε υποσχέσεις και άλλα τέτοια κουφά. Κορίτσια, η εθνική μεγαλούργησε το 2004 διότι έπιασε το σύστημα Άμυνα και  διότι πέσαμε στην περίπτωση με τους αντιπάλους στο δρόμο μας εκτός τόπου και χρόνου.
Στην επίθεση ζυγίζεται ο φιλόδοξος. Πόσο, δηλαδή, μετράει επιθετικά. Πόσο τον υπολογίζει επιθετικά ο αντίπαλος. Το να κάνεις άμυνα μόνο για την άμυνα δεν σε πάει ούτε μέτρο. Ούτε πόντο.
Μην παρεξηγηθούμε. Είναι καραμπινάτος ηλίθιος όποιος αγνοεί την άμυνα. Όλα στη ζωή, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, ξεκινούν από την άμυνα. Όποιος έχει φιλοδοξίες και απαιτήσεις ΠΡΩΤΑ φροντίζει την άμυνα. Δεν οργανώνει καμιά επιχείρηση επιθετική, αν δεν έχει δέσει τη δουλειά αμυντικά. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ...