ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ

 
Είναι ο τίποτας κι όμως ο πολιτικός του λέει «Είσαι μεγάλος». Και ο τίποτας ευχαριστιέται. Παίρνει μπόι. Γιατί; Επειδή είναι τίποτας. Αν ήταν κάποιος, τότε  θα έλεγε του πολιτικού «Άντε γαμήσου, παλιομαλάκα... , θαρρείς ότι θα με δουλέψεις».
Από το λαμόγιο δημοσιογράφο, τον γλύφτη των ισχυρών της πιάτσας δεν είναι λιγότερο ρεζίλης ο δημοσιογράφος όταν κάνει πίπες στον λαό, ειδικά στη μάζα των τιποτένιων.
Ο Γιώργος Κοσκωτάς διαπιστωμένα και καρατσακαρισμένα ήταν απατεώνας. Στα παπάρια τους οι γάβροι. Και όπως ξηγήθηκαν οι γάβροι, την εποχή του Τάμπυ, έτσι αποκαλούσε τον Κοσκωτά ο αποδυτηριάκιας, έτσι ακριβώς, την ίδια συμπεριφορά θα είχαν οι οπαδοί ΚΑΘΕ ομάδας. Ο συφιλιτικός οπαδός δεν αλλάζει, ούτε… εμπνέεται από τα ιδεώδη της ομάδας του.
Και όσοι κατηγορούν τους γάβρους για κοσκωτισμό έχουν άγρια μεσάνυχτα. Ο οπαδός του Ολυμπιακού, όπως κάθε οπαδός κάθε ομάδας, είναι με την πάρτη τη του. Όταν, λοιπόν, το κράτος, η δικαιοσύνη, ο όποιος πούστης στρέφεται ενάντια στην ομαδάρα του ο οπαδός το παίρνει... προσωπικά, έστω ασυναίσθητα. Θίγεται ο ίδιος.

Σα σήμερα 18 Σεπτεμβρίου, το 1988, τρείς χιλιάδες γάβροι την κάνουν στου Ρέντη και το ρίχνουν στη διαδήλωση: «Κάτω τα χέρια από τον Κοσκωτά!» Γιατί; Βρώμισε ότι η δικαιοσύνη ξεκίνησε την έρευνα για το «σκάνδαλο Κοσκωτά».

Ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι ήταν δηλωμένος οπαδός της Ίντερ. Έγινε μεγαλομέτοχος της Μίλαν. Ο Κοσκωτάς ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού κι όταν αγόρασε την ΠΑΕ Ολυμπιακός πέταγε το χρήμα στις μεταγραφές.

Τον Ιούλιο του 1988, έγινε το σώσε στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Αποθέωσαν 50.000 οπαδοί τον Κοσκωτά και τον Ούγρο Λάγιος Ντέταρι (1963) από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Για τους κάφρους δεν υπάρχει κανένα ''σκάνδαλο Κοσκωτά''; Ο άνθρωπος στο Θρύλο έβαζε λεφτά, κλεμμένα ή όχι αδιάφορο.

Ο Ντέταρι έκανε στον Ολυμπιακό δύο χρόνια, μετά το 1990 έπαιξε σ’ άλλες οκτώ ομάδες μέχρι να εγκαταλείψει το 2000. Έγινε προπονητής σε 17 ομάδες, μέχρι το 2012.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...