ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...

 
Η ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης σήμερα είναι η Μάντσεστερ Σίτυ του αγγλικού πρωταθλήματος. Με αξία 1,18 δις σε ευρώ το ρόστερ της. Πολλά λεφτά σε έξοδα σημαίνει ένα πράμα. Πολλά λεφτά και σε έσοδα. Έτσι πάει. Επιχειρήσεις είναι οι ΠΑΕ, παίζουν και  στο χρηματιστήριο, άρα δεν στηρίζονται μονάχα στους επενδυτές. Είτε αυτοί είναι πετρελεάδες, είτε οι βασιλιάδες του real estate και εφοπλιστές πασών των ωκεανών.
Τρεις ομάδες συνολικά έχουν στα χαρτιά και στην πραγματικότητα ρόστερ αξίας πάνω από ένα δις ευρώ. Είναι και η επίσης αγγλική Άρσεναλ με 1,09 και η γαλλική Παρί Σαιν Ζερμαίν με 1,08 δις. Ακολουθεί η κάποτε βρέξει χιονίσει ακριβότερη ομάδα της γης, η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σήμερα βγαίνει στο γήπεδο με αξία ρόστερ 991 εκ. ευρώ. Την πρώτη πεντάδα των περισσότερο ακριβών κλαμπ κλείνει η Μπάγερν Μονάχου με 897, 13 εκ.
Ακριβότερη ομάδα δεν σημαίνει και καλύτερη. Όχι, βέβαια. Ούτε τα περισσότερα φράγκα θα κερδίσουν σίγουρα τα λιγώτερα. Αν ήταν έτσι τότε η μπάλα δεν θα είχε.. νοστιμιά σαν θέαμα. Την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, αύριο Τετάρτη, βρίσκονται αντίπαλοι η Μπάγερν των 898 εκ. με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των 882 εκ. Ποιος θα κερδίσει; Κι αν κερδίσει η γερμανική ομάδα, αυτό δεν θα προκύψει διότι έχει μεγαλύτερο κόστος στην αγοραία αξία των ποδοσφαιριστών της.
Στη φώτο, από την ματσάρα του 1999, στην Βαρκελώνη. Τελικός champions league, η Μπάγερν προηγείται από το 6 κιόλας και χάνει 2- 1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις!!!
Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...