ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΔΕΝ... ΒΡΩΜΑΝΕ

 

Λέμε ότι πριν τόσα= πόσα; -  χρόνια η Ελλάδα έγινε ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παραμύθι. Λέμε ότι η Ελλάδα στη μπάλα πήρε το ευρωπαϊκό τότε, κάποτε. Άλλο παραμύθι. Έτσι είναι. Άλλη είναι είναι η Ελλάδα η αληθινή, άλλη, τελείως διαφορετική, η παραμυθένια. Εκείνη η Ελλάδα που ζούμε στο παραμύθι. Μη μπλέκουμε την Ελλάδα για την οποία είμαστε περήφανοι με την Ελλάδα που εμείς οι ίδιοι την φτύνουμε.

Εγώ ξέρω ότι δεν έχω καμιά σχέση με την Γερμανία και την Γαλλία. Πλάκα μου κάνετε, ότι είμαι ισότιμος, με Γαλλίες, Αγγλίες και Ολλανδίες. Με παραμυθιάζετε. Ούτε ξέρω, ούτε θυμάμαι ότι η Ελλάδα το 2004, όπως λένε, πήρε το ευρωπαϊκό. Αμάν, πια! Όχι άλλα παραμύθια. Όχι άλλα ψέματα. Φτάνει.

Το 1960, σα σήμερα 6 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του παιχνίδι για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Ρωτάω τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό, για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ότι πριν από έξι δεκαετίες, η ομάδα με το τριφύλλι στο στήθος, στα χαρτιά ήταν... ισότιμη και αξιοσέβαστη στην τότε κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης. Τίποτα δεν σημαίνει. Αυτή είναι η δική μου απάντηση. 
Το 1960 ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σήμερα βρίσκεται ακόμα εκεί. Το πιο εφιαλτικό, ότι ήθελε να επιστρέψει εκεί. Και ''εξεδιώχθη'' από την Λεωφόρο, διότι το είχε αποφασίσει η διοίκηση του ερασιτέχνη, άλλο μαγαζί με την ΠΑΕ στον... ενιαίο Παναθηναϊκό. Άλλο παρταμυθάκι κι αυτό

Είμαστε ακόμα στη δεκαετία του ’50. Άνθρωπος του Ολυμπιακού είχε υποστηρίξει, στα χρόνια μας, στη δεκαετία μας, ότι βρωμάνε τα αποδυτήρια στη Λεωφόρο. Και το 2013 μετά από ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στην... ανακαινισμένη Λεωφόρο είχε πάει ο Δημόκριτος να κάνει εξέταση στους καμπινέδες των αποδυτηρίων. Ρε, πλάκα μου κάνετε; Να πανηγύριζαν στον Παναθηναϊκό επειδή παίζουν ακόμα στη...  Λεωφόρο. Επειδή σήμερα έχουν καθαρούς καμπινέδες.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΑΟΚ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΟΜΑΔΑ...