ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Τρία αδέλφια στην πεντάδα της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Τρεις Αντετοκούνμπο! Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην αποστολή της εθνικής.

Δεν έχει ξαναγίνει. Τρεις μαύροι με τη γαλανόλευκη. Τρία παιδιά να αισθάνονται - δεν αποκλείεται - περισσότερο Έλληνες. Και να νοιώθουν μεγαλύτερη τιμή όταν φοράνε φανέλα με το εθνόσημο. Δεν είναι αυτή η κουβέντα, να πάμε στα βαθειά. 

Γιατί αυτή η τρέλα με τον Αντετοκούνμπο. Τον Γιάννη, βέβαια, τον παίκτη των 100 εκ. δολαρίων και του ΝΒΑ, γεννημένου το 1994, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου. Γιατί, λοιπόν, οι Έλληνες αγάπησαν τον Γιάννη; Γιατί τον έχουν δικό τους, καταδικό τους. Αυτό είναι το θέμα.

Ένα φτωχόπαιδο και έγινε πλούσιος. Ένας άγνωστος γιος μετανάστη από τα Σεπόλια έγινε διάσημος στις ΗΠΑ. Γι΄ αυτό τον αγάπησαν, τον αγαπούν οι Έλληνες. Επειδή ο Αντετοκούνμπο είναι πετυχημένος. Επειδή έφτασε ψηλά, πολύ ψηλά, στην κορυφή.

Ποιος θα ασχολούνταν με τον αραπάκο αν συνέχιζε να πουλάει ρολόγια στους δρόμους; Ούτε στη γειτονιά του θα του έλεγαν καλημέρα. Και το όνομα του θα έσκαγε μύτη στη δημοσιότητα μόνο αν έκανε αξιόποινη πράξη. Σήμερα η φώτο και το όνομα του Αντετοκούνμπο μονίμως και αδιαλείπτως, από τότε που πήγε σε κλαμπ του ΝΒΑ, κυριαρχεί καθημερινά στα ντόπια ΜΜΕ. Γιατί;

Είπαμε. Γιατί το παλληκάρι είναι ωραίος, πλούσιος, πετυχημένος και δηλώνει Έλληνας.

Διαβαστε ακομα:

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ