Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ''ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ... ''

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Κεραυνός εν αιθρία ήταν φυσικά για όλους μας τα μέτρα της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης άβουλης κι εντελώς συμβιβασμένης σε πολύ προσωπικά συμφέροντα. Μιας κυβέρνησης που απέδειξε ότι είναι πιο κοντά σε συμφέροντα παρά σε διάθεση προσφοράς έργου για τον τόπο. Διότι στην ουσία δεν έσπασε αυγά, αλλά έψαξε πάλι το πολιτικό κόστος (όφελος) και φυσικά υπετάγη στον ισχυρό. Εγώ λέω σωστά όταν αναφέρομαι στον ανθρώπινο και στον πολιτικό παράγοντα. Ταυτόχρονα λέω λάθος, αν σκεφτώ το κοινωνικό σύνολο. Δεν βαριέσαι όμως. Ας έρθουν άλλοι να τα κάνουν σωστά.

Ποιος δεν χάρηκε τον τίγρη αυτές τις ημέρες !!!! τα έχουμε πει στα σχόλια για τον τσεπάτο αλογοτροφή. Πώς να τα βγάλει πέρα με τον Μαρινάκη; Τον αιώνιο εχθρό, όπως του έχουνε πει. Θα ακούσει άλλον επομένως. Έμμεσα, ποτέ άμεσα. Ο χώρος του τύπου, έχει κάποιους. Ονόματα δεν χρειάζονται, μην θεωρηθεί ότι κάνουμε διαφήμιση κιόλας. Άλλωστε ο άνθρωπος δεν ζει από το έντυπο που εκδίδει. Δεν ήθελε και πολύ ο λαλίλαστος Γιάννης. Τον έκανε βούκινο τον γαύρο. Από ουέφα μέχρι BBC. Σκεφθείτε πόσα sites αναπαράγουν τι λέει το BBC.

Και να βάλουμε και το θεωρητικό υπόβαθρο. Δεν χρειάζονται πλάνα δράσης, ούτε οργανώσεις. Χρειάζεται μια αναμονή, τύπου ενέδρας, για τα λάθη που σίγουρα θα γίνουν από κάποιον που δεν ξέρει το παιχνίδι. Από κάποιον υπερφίαλο ή κάποιον αλαζόνα, που πιστεύει κιόλας ότι είναι παντοδύναμος. Από κάποιον που διατάζει διακοπές παιχνιδιών ( Βόλος ) εφόσον δεν πάει όπως τα θέλει, ή που τα βάζει με δυνάμεις τάξης ( φυσικά ο ''θάνατος'' του ματατζή είναι ατυχής παράπλευρη απώλεια) για να δείξει ότι είναι υπεράνω ακόμα και κράτους. Δεν κάνει τέτοια πράματα η μαφία. Η μαφία προσεύχεται ( μουσείο ) και γύρω γύρω εκτελούνται αποστολές. Στα όρια της γελοιοποίησης.

  1. Πρόταση μομφής εναντίον του Μαρινάκη. Μια μπουκιά έγινε όσο τεράστιος το δέμας και να είναι. Ούτε καν να μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας. Τι να εύρισκε; Την δική του ψήφο, άντε και του Σπανού. Τι να πει στην αυλή του; Ότι ο Μελισσανίδης με τελειώσε;
  2. Φυσικά τον πούλο πήρε και ο Κλάτενμπεργκ σε οικονομικά θέματα πλέον, που έδειξε αμετανόητος. Ενώ συνήθως οι προηγούμενοι χρησιμοποιούνται από τον επόμενο σαν τεχνογνωσία ( sic ). Όμως αλλάζουν γκόμενα, μίνιμουμ. Δεν έγινε αυτό εξ ου και η προσωρινή προεδρία.
  3. Ελλείψει Μαρινάκη, έχουν λόγο οι διαιτητές να μην σφυρίζουν; Τους απειλούσε κάποιος άλλος; Τέλος η αποχή ή αλλιώς διαγραφή. Ο εργοδότης παρέχει μεν προστασία αλλά ταυτόχρονα θέλει κι εργασία.
  4. Ο συμπαθής ΠΑΟΚ (αυτοβούλως) πρότεινε την συγκρότηση επιτροπής για να συνομιλήσει με τους πολιτικούς. Με σκοπό η δίμηνη τιμωρία να γίνει μηνιαία κι ο επόμενος μήνας να είναι μήνας αναστολής (εκεί που σκέφτονται να καταργήσουν τις αναστολές των ποινών, τους προτείνεται το ανάποδο). Αλλά να τιμωρείται μόνο η ομάδα που κάνει επεισόδια κι όχι όλες συλλήβδην (αυτό έχει και κάποια λογική). Και σκέφτομαι όταν ο Βρούτσης κι ο Οικονόμου κάτσουν να συζητήσουν, θα έχουν τους οπλοβαστούς εντός ή εκτός του γραφείου της σύσκεψης….

Η μαφία, αγαπητοί κι αγαπητές, δεν μιλάει. Ο ομιλών, απλά δεν πράττει. σαλιαρίζει. Βγάζει ανακοινώσεις και στέλνει διαγγέλματα στον τύπο που ελέγχει. Βάζει λόγια στους δημοσιογράφους που δουλεύουν στα κανάλια του. Η μαφία πράττει. Την ώρα που δείχνει έκπληκτη και σαστισμένη. Αιφνιδιασμένη. Η μαφία είναι Κούρκουλος σε ταινία τύπου το χώμα βάφτηκε κόκκινο. Υπερπαραγωγή.

Μια υπερπαραγωγή, που ολοκληρώθηκε με την αναδιάρθρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος. Που η ΑΕΚ αντί να έχει διαφυγόντα κέρδη από πέντε εντός έδρας παιχνίδια, μάλλον πηγαίνει για ένα : Αυτό με τον Βόλο. Εντάξει παίζεται κι εκείνο στο κύπελλο με τον Άρη, αλλά νομίζω ότι λόγω του αγίου των ημερών και με δεδομένο ότι οι χούλιγκαν (οι δικοί μας εννοώ) θα 'ναι ακόμα μαστουρωμένοι από το έλατο κι άρα η κυβέρνηση θα θέλει να κάνει ένα δώρο, θα το παίξουμε με κόσμο. Μην γελάς καθόλου….

Βλέπω λοιπόν το πολιτικό ανδρείκελο να λέει ότι οι έρευνες βγάλανε λαβράκια. Βρήκανε τόσες βαριοπούλες και τόσες παράνομες φωτοβολίδες στα Πατήσια, στα Κουφάλια, στην Λαμία και στο σπίτι του Μπέου (μην ξεχνάμε ότι η έρευνα για τους χούλιγκαν είναι πανελλήνια ) και τόσα τρικάκια γεμάτα με μπύρα και κόκα. Και τους μαζέψαμε. Άρα η κυβέρνηση θα βγει ευνοημένη επικοινωνιακά, την ώρα που οι εναπομείναντες πρόεδροι θα μαζεύουν τους στρατούς τους, αφήνοντας τον Μαρινάκη να καπνίζει σαν την Αίτνα ή να έχει αποδεχτεί ότι είναι κάργα ανίκανος κι έχοντας να αντιμετωπίσει προσωπικά τους στρατούς του. Και καταλαβαίνοντας κι αυτός, αυτό που είχα γράψει παλιότερα: Τον Μαρινάκη τον έχει για χαρτοπετσέτες ο Μελισσανίδης….

Ας χαρούμε λοιπόν για όσο τα τύμπανα της ζούγκλας χτυπάνε για εμάς. Για αύριο; Έλα βρε. Έλληνες είμαστε, έχει ο Θεός.
....................................
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από μπλογκ του Στήβεν Αβραμίδη ''Το Φως του Φεγγαριού και η Σκια του Ήλιου''
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ