Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ

 
Έφυγε από την ΑΕΚ ο Αναστάσιος Μπακασέτας και για να μη ξεχνιόμαστε είχε πέσε ανάλυση, αν θα λείψει ο παίκτης από την ομάδα. Αν η ΑΕΚ θα βρει τον αντικαταστάτη του. Αν υπάρχει πράγματι οικονομικό όφελος για το ταμείο της ΠΑΕ, μήπως απαιτούσε περισσότερα φράγκα.
Για το τι είναι καλύτερο στον ίδιον τον επαγγελματία, παντελής αδιαφορία. Γιατί; Επειδή η ομάδα έχει οπαδούς, όχι ο παίκτης. Ποιος να ασχοληθεί για την τσέπη και το μέλλον του παίκτη. Παίρνει, λοιπόν, μεταγραφή σε τούρκικη ΠΑΕ ο 25χρονος Κορίνθιος και το... πρόβλημα ήταν τι πρόκειται να συμβεί στην... ΑΕΚ. 
Δεν πρόκειται να χαθεί η ομάδα χωρίς Μπακασέτα, ούτε θα αλλάξει κλάση προς τα επάνω, ακόμα κι αν δώσει φανέλα σε καλύτερο Μπακασέτα.
Η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης δεν ανήκει σε καμιά ομάδα. Χθεσινή, σημερινή, αυριανή. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας κι απλά έχει ανάγκη μια ομάδα διότι δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του στο σπίτι του. Χωρις να φοράει φανέλα ομάδας. Και η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της παρά μόνο με ποδοσφαιριστές. Οι πλευρές είναι δυο, όχι μια.
Ούτε υποχρέωση έχει η ΠΑΕ στον εργαζόμενο ποδοσφαιριστή, ούτε αυτός κάτι περισσότερο απ' αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιο.
Το σχόλιο είναι με αφορμή τη φυγή του στην Τουρκία και την επιστροφή στην Ελλάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο για εκείνον. Χοντρικά δυο οι κατηγορίες. Η μια, ο ποδοσφαιριστής, είτε κάνει κρα από μακριά ότι είναι ταλέντο, είτε όχι. Η άλλη κατηγορία είναι του παίκτη ο οποίος δεν είναι από κούνια ταλέντο, αλλά με το χρόνο βελτιώνεται.

Ο Μπακασέτας ξεκίνησε στα 17 από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν φαινόταν εξελίσιμος. Δόθηκε δανεικός στον Θρασύμβουλο Φυλής, τίποτα. Ξανά δανεικός στον Άρη, τίποτα. Κάνει μεταγραφή στον Πανιώνιο και μπαίνει στο παζάρι. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ποιος θα τον πάρει. Μετά από τρία χρόνια και αφού έγινε διεθνής, από την ΑΕΚ την έκανε στο εξωτερικό, προς ανατολάς.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΕΡΤΣΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ... ΝΙΚΗ