ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΡΟΕΔΡΑΡΕΣ

 

Ο πρόεδρος της ομάδας είναι το άλφα και το ωμέγα της. Πρόεδρος είναι, ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, διευθύνων σύμβουλος, μάνατζερ της, όποια κι αν είναι η ιδιότητα του.

Αυτός, λοιπόν, κάνει το κουμάντο, αυτός αποφασίζει από το μπάτζετ μέχρι τις προσλήψεις προπονητή και στελεχών της ΠΑΕ, κι έχει την ευθύνη, θέλει, δεν θέλει, και για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Όχι μονάχα για τα οικονομικά της εταιρείας.

Μιλάμε για ποδόσφαιρο «επαγγελματικό», που κακώς το λέμε έτσι κι όχι «επιχειρηματικό». Η ομάδα, η κάθε ομάδα, έχει ανάγκη τον επιχειρηματία της. Πρώτα αυτόν. Όχι εκείνον που θα βάλει αέρα πατέρα λεφτά στην ομαδάρα, ούτε τον άλλον που θα την χρεώσει, θα την φορτώσει με κερατιάτικα.

Το αφεντικό της ομάδας φτιάχνει την ομάδα. Και αγωνιστικά. Επειδή αυτός, ο επενδυτής, ο επιχειρηματίας της ΠΑΕ, θα προσλάβει τον προπονητή. Και οφείλει να τον ελέγχει.

Όπως επίσης στο αφεντικό της ομάδας, π.χ. Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης δίνουν εξετάσεις στο πως διαχειρίζονται \ προπονητή, τεχνικό διευθυντή, τις προτάσεις τους τόσο σε επιλογές μεταγραφών, όσο και για θέματα σχετικά με το σχεδιασμό και την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.

Είναι της πλάκας ο πρόεδρος ΠΑΕ όταν σε στυλ ευεργέτη σπρώχνει λεφτά που δεν πιάνουν τόπο. Παριστάνει την προεδράρα, το παίζει αγαπητικός της ομάδας. Ένας αγνός φίλαθλος της εξέδρας. Γραφικότητες.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ ΓΕΝΝΑΝΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ