ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Τέχνη είναι το θέατρο, όμως και μπίζνες. Επιχείρηση, κι αν δεν παρουσιάζει κέρδη οι ΠΑΕ θα μείνουν άδεια τα στομάχια των ηθοποιών και των άλλων εργαζομένων στο θέατρο. Και για να μη μπαίνει μέσα το μαγαζί θα χρειαστεί να γεμίζει το θέατρο. Πως να συμβεί αυτό αν δεν αρέσει το έργο, αλλά δεν ικανοποιεί και η παράσταση.
Ξεκαθαρίζουμε πως όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο εννοούμε ένα πράμα. Το πρωτάθλημα. Μόνο αυτό. Και στο πρωτάθλημα δεν παίζουν αποκλειστικά οι ύποπτοι και μονίμως μςκριά από τα σίδερα.
Ποδόσφαιρο. Θέαμα κι αυτό και για να κόβει εισιτήρια δεν αρκεί ο οπαδισμός. Η αγάπη για την ομαδάρα μας. Το γήπεδο θα αδειάσει, ο κόσμος θα απομακρυνθεί και από την ομάδα, όταν το προϊόν είναι σκάρτο, είναι θέαμα που σε διώχνει.
Μην μας επηρεάζει η υψηλή ανταγωνιστικότητα σήμερα στο πρωτάθλημα. Ας το παίρνουν οι ίδιες και οι ίδιες ομάδες, μικρό το πρόβλημα. Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη να δείχνουν δόντι; και νύχια και οι ΠΑΕ που δεν πρωταγωνιστούν.
Καταδικασμένο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Γιατί; Επειδή είναι αναξιόπιστο θέαμα. Επειδή το θέαμα από τους ποδοσφαιρικούς μας θιάσους, δηλαδή τις ΠΑΕ, είναι και πολύ δεύτερο. Επαναλαμβάνω πως μιλάμε για όλες τις ΠΑΕ του πρωταθλήματος. Οι οποίες ΠΑΕ στο σύνολο τους δεν είναι σε θέση να παράγουν καλό, εμπορικό προϊόν; Πουλάνε μόνο οπαδισμό, όχι ποδόσφαιρο μαζικής κατανάλωσης.

Παρακάτω. Να σου πω το μυστικό γιατί το ποδόσφαιρο στο ντόπιο πρωτάθλημα δεν θα σηκώσει κεφάλι. Επειδή οι ΠΑΕ είναι της πλάκας μαγαζιά. Εντελώς. Μιλάμε για ΠΑΕ που δεν ξέρουν, ούτε και ενδιαφέρονται να μάθουν πως φτιάχνεται μια ομάδα. Όπως το λέω. Είναι ποδοσφαιρικές εταιρείες άσχετες με το αντικείμενο! Γι’ αυτό.

Η ελληνική ΠΑΕ δεν πουλάει ποδόσφαιρο! Ούτε και ψάχνει αγοραστές του ποδοσφαιρικού θεάματος. Η εγχώρια ΠΑΕ πουλάει δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Πουλάει ακόμα και αντιπαλότητα. Όπως οι αρχηγοί των κομμάτων. Το ίδιο και οι ΠΑΕ. Ότι εμείς είμαστε καθαροί, ότι ο άλλος είναι απατεώνας. Γραφικότητες που λανσάρονται στα σοβαρά. Και με θυμό.

Για να φτιάξεις ομάδα ξεκινάς πρώτα από τα λεφτά. Επενδύσεις τις λένε στη γλώσσα της οικονομίας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι επενδύσεις. Μόνον άτομα ύποπτα θα ρίξουν λεφτά σ’ ένα άρρωστο μέγεθος, όπως είναι το πρωτάθλημα, σ’ ένα αντιεπενδυτικό περιβάλλον.

Και τα λεφτά μόνον δεν φθάνουν. Χρειάζεται δομές μια εταιρεία που δεν τις διαθέτουν οι περισσότερες ΠΑΕ  Την επιχειρηματικότητα και το επαγελματικότητα της ΠΑΕ δεν τις ορίζουν οι ποδοσφαιριστές που έρχονται και φεύγουν, αλλά τα στελέχη της, διοικητικά, τα κατ’ εξοχήν ποδοσφαιρικά.
Διαβαστε ακομα:

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ