ΟΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙ

 
Εικοσπεντάχρονος ήταν το 1970, στο αξέχαστο μουντιάλ του 1970, ο Λουίτζι- Τζίτζι Ρίβα, ένας παίδαρος με φάτσα οικοδόμου, σκάστός λες από ταινία νεορεαλιστική του ιταλικού σινεμά. Στη φώτο, δύσκολα να δεχθείς ότι δεν είναι ο κωτσονάτος στο κέντρο. Είναι στα αριστερά, αγνώριστος με 80 χρόνια στην πλάτη. Χάρη σ' αυτόν, η Κάλιαρι πήρε το πρωτάθλημα, το 1970.
Το 1972, ο Ολυμπιακός του Γουλανδή, με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο κληρώνεται στην Ευρώπη με την Κάλιαρι του Τζίτζι Ρίβα. Το δηλώνω με υπερηφάνεια και πες ότι είμαι ο παλαιομοδίτης. Θέλω ο παίκτης να φοράει την ίδια φανέλα, από την αρχή της καριέρας του μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Ρίβα έμεινε ''πιστός'' στην Κάλιαρι. μέχρι τέλους.
Πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, κερδίζει ο θρύλος με 2-1 και γκολ στις αρχές των ημιχρόνων την 4η του ιταλικού  πρωταθλήματος Κάλιαρι. Στο 2 ο Γιούτσος και στο 51 ο Υβ Τριανατάφυλλος. Μείωσε ο Ντομεγκίνι. Μετά από δυο εβδομάδες, στις 27 Σεπτεμβρίου 1972 στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός κέρδισε κι εκτός, με 1-0 και γκολ του Γιούτσου.
Πεθαίνουν και οι ποδοσφαιριστές. Βεβαίως, ακόμα κι εκείνοι που γίνονται περισσότερο διάσημοι από την ομάδα τους... Σαν τον αρχιγκολτζή και υπέροχο κεφαλοσφαιριστή Τζίτζι Ρίβα.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΤΟΡΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ