ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΛΟΡΕΝΣΟ

 
Έμαθα μια ιστορία, τραγική και συγκινητική, αλλά δεν μου πάει να την περιγράψω. Δεν το αντέχω. Μου θύμισε μια παρόμοια στο παρελθόν, συνέβη πριν εννέα χρόνια στο Βέλγιο. Ημέρα Κυριακή στο γήπεδο της Μπρυζ... Αυτά γίνονται μόνο σε δύο χώρους. Σε δύο ναούς. Σ' αυτόν της θρησκείας και στον άλλον του ποδοσφαίρου. Επειδή αυτό που συνδέει τον οπαδό η τον πιστό πάντα είναι και θα είναι πάντα το συναίσθημα.
Η ιστορία του Λορένσο με όσο το δυνατόν πιο  λίγα λόγια. Κτυπημένος από ασθένεια ανίατη ο 41χρονος, πατέρας επτάχρονης κόρης, μετά από ταλαιπωρίες βασανιστικές ζήτησε από την γυναίκα του την κατανόησή της. Είχε αποφασίσει να ζητήσει ευθανασία. Δεν πήγαινε άλλο. Μετά από 18 χειρουργικές επεμβάσεις θα έδινε ο ίδιος ο Λορένσο Σούνμπερτ το τέλος της ζωής του.

Τελευταία επιθυμία του, ό,τι πιο ιερώτερο για έναν μελλοθάνατο. Να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι 20.000 θεατές αποθέωσαν, και μαζί έζησαν αλησμόνητες συγκινητικές στιγμές, όταν έβλεπαν να περπατάει στον αγωνιστικό χώρο ο Λορένσο με την γυναίκα του και την κόρη του. Η Μπρυζ κέρδισε 3-0 την Μουσκρόν. Την επομένη, Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 έγινε η ευθανασία.

Υπάρχει ποδόσφαιρο επειδή αυτή είναι η απόφαση του οπαδού. Το ποδόσφαιρο στην πραγματικότητα είναι γέννημα της οπαδοσύνης. Χωρίς τον οπαδό το ποδόσφαιρο δεν θα έχει τέτοια επικυριαρχία στην κοινωνική ζωή.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 -1 ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ