ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ... ΜΠΑΛΑ;

 
Κακή βραδιά στην Ευρώπη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μόνο κακή, πολύ κακή. Μια νύχτα και πολύ... ποδοσφαιρική. Λες με τη μια την περιβόητη κουβέντα ''Έτσι είναι το ποδόσφαιρο''  Πως, δηλαδή, είναι αυτό το καταραμένο κι ευλογημένο μαζί παιχνίδι, για να έχουμε καλό ερώτημα. Δεν υπάρχει απάντηση στο αιώνια αναπάντητο ερώτημα. 
Για παράδειγμα στο ματς Ντυνάμο - ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ. Η πρωταθλήτρια Κροατίας αποφάσισε να παραδώσει το τόπι στον ΠΑΟΚ ή η ελληνική ομάδα κατέκτησε με την αξία της την κατοχή;. Παίζει και η συμμαχία Μελισσανιδη- Αλαφούζου. Δηλαδή; Να γυρίσει πίσω η Δυναμό, να περιοριστεί αυστηρά σε ρόλο... θεατή και ο ΠΑΟΚ να τρέχει, να τρέχει, να πασχίζει μόνος του, με συνέπεια να κουραστεί. Και χωρίς δυνάμεις να ξεκινήσει μεθαύριο Κυριακή τα play-off.
Έπεσε, λοιπόν, στην παγίδα που του έστησαν ο ΠΑΟΚ. Από το πρώτο σφύριγμα μέχρι και το τελευταίο του διαιτητή ο ΠΑΟΚ έπαιζε... μόνος του! Η γηπεδούχος Δυνάμο ανέλαβε καθήκοντα,,, δημοσιογραφικά. Λες κι ήταν στην εξέδρα και παρακολουθούσε το μονόλογο των φιλοξενουμένων. Πάνω- κάτω οι παοκτσήδες, ασταμάτητα και στον ίδιο ρυθμό. Να, όμως, που τελείωσε το πανηγύρι και η Δυνάμο πέτυχε το καλύτερο... ρεπορτάζ. Νίκη με 2- 0.
Άλλη ποδοσφαιρική... παρωδία στο Καραίσκάκη. Και τραγωδία για τον Ολυμπιακό, που πριν προλάβει να πάρει δυο ανάσες έχανε κιόλας με 2-0. Κι ενώ έδωσε ατάκα την απάντηση με 2 -1 και πήρε ελπίδες με αντίπαλο την ομαδίτσα Μακαμπί του Τελ Αβιβ, τελικά κάθισε πάνω σε χειμωνιάτικο παγωτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, σ' όλο το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός είχε σαρωτική ''υπεροχή'' και ''πίεση'' φιλολογική και απαράδεκτη για σεμινάριο ακαδημαϊκού τύπου. Ούτε ένα γκολ! Απεναντίας, το ένα γκολ, το ένα ακόμα γκολ, το πέτυχε η αντίπαλος.
Αυτό το 4-1 δεν χωνεύεται. Βαρύτερο πέφτει και από το 4 -2 του ΠΑΟΚ στο Καραίσκάκη, σε εποχή που η ομάδα βρισκόταν σ' άλλα προπονητικά χέρια και μυαλά. Συμπέρασμα. Τι να τους κάνεις τους παικταράδες, όταν ο ένας δεν γνωρίζει το άλλον.
Διαβαστε ακομα:
ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟ ΤΟΥ... ΨΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ