ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ

 

Το θυμάμαι σα σήμερα. Είμαι στο αεροπλάνο, λίγα μόλις μέτρα πριν την προσγείωση, ούτε εκατό, και βλέπω ένα μικρό σκάφος να απογειώνεται και…, πριν σηκωθεί για τα καλά, να τσακίζεται. Έτσι σκοτώθηκε ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Αλέξανδρος σα σήμερα, στις 23 Ιανουαρίου, το 1973. Έζησα με τα μάτια μου το σκηνικό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ερχόμουν από τα Γιάννενα από το μέγα ντέρμπυ ΠΑΣ-Αναγέννηση Άρτας, για το κύπελλο Ελλάδος. Διαιτητής ο μακαρίτης Λέλος Βαμβακόπουλος. Αποτέλεσμα 4-0 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Τίγκα το γήπεδο. Άλλες εποχές εκείνες. Ακόμα δεν ήξερε τι είναι η Α’ εθνική ο Άγιαξ της Ηπείρου.

Δεν υπάρχει σήμερα καμμία αμφισβήτηση ότι ο Αλέξανδρος Ωνάσης δολοφονήθηκε. Ότι είχε γίνει «επέμβαση» στις μηχανές του σκάφους για να «προδώσει» τον πιλότο. Μαζύ με τον γιο ''δολοφόνησαν'' και τον ίδιον τον πατέρα, τον Αριστοτέλη που γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου το 1906 και πέθανε στις 15 Μαρτίου το 1975.

Ασφαλώς ποτέ δεν το δήλωσε ο πατέρας, ο μέγας Ωνάσης, ότι έστησαν τον γιο μου, για να με τιμωρήσουν. Το ήξερε ότι αυτό έγινε.

Διαβάστε ακόμα:

Τελικά ήπιε μέχρι πάτο το πικρό ποτήρι