ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Πηγή: INTIME
 

Ο Σωκράτης Κόκκαλης απεχώρησε από την Intracom. Δεν είναι γεγονός αυτό που περνάει στο ντούκου. Είναι σα να αποχαιρέτησε το παιδί του, οριστικά. Αυτός, ο μέγας μαχητής Κόκκαλης γέννησε την Intracom. Από το μηδέν, πριν από 35 περίπου χρόνια, και την έφθασε να είναι η πρώτη μπίζνα στην Ελλάδα.

Τον είπα μαχητή τον πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας που πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα από κάθε άλλον. Μαχητής είναι και ένας επιχειρηματίας, μάλιστα όταν κάνει υψηλό πρωταθλητισμό εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος.

Πέρα απ’ όλα αυτά. Ο αποδυτηριάκιας θα σου πει αυτό που δεν θα γράψει η Ιστορία. Η πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, ποιος ασχολείται με την αθλητική, την ποδοσφαιρική. Περισσότερο επηρέασε τα πράγματα στη χώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης παρά κάποιοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, εκδότες και λοιποί καντηλανάφτες, αν τους συγκρίνεις μ’ αυτόν.

Ο άνθρωπος ήταν παίκτης για 30 χρόνια. Άχαστος. Πετυχημένος σ’ όλους τους υψηλούς στόχους του. Και καθηγητής στο παρασκήνιο. Και όπου σήκωνε συρματοπλέγματα, ασφαλώς ηλεκτροφόρα, δεν περνούσε άλλος επιχειρηματίας, άλλος ανταγωνιστής.

Όσο χοντρό κι αν ακούγεται, ο Κόκκαλης, ένας ιδιώτης βοήθησε περισσότερο την εθνική οικονομία απ’ ό, τι το κράτος με τα υπουργεία του, βιομηχανίας,  οικονομίας κ.α. Για πάρτη του δούλευε ο άνθρωπος, δεν το συζητάμε, όμως οφελούνταν και το δημόσιο ταμείο.

Στα γράφω χοντρά. Μην πέσουμε στις λεπτομέρειες και τις αναλύσεις. Προς το παρόν, μια τελευταία κουβέντα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μέγα μέγεθος για τα μέτρα τα ελληνικά. Και σαν παίκτης έκανε χοντρό παιχνίδι. Το λέω αυτό διότι κάποιοι άλλοι, ισχυροί κι αυτοί, δεν ξέχασαν ότι κάποτε ήταν ψιλικατζήδες.

Θα επανέλθω, με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα:

Αν ο Κόκκαλης ήταν γιος του Αλή Πασά