ΣΑ ΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Η πρόσληψη του Φέργυουσον από το Χάρβαρντ για να διδάξει στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του διάσημου πανεπιστημίου, είναι η απόλυτη τιμή και αναγνώριση γι` αυτόν.

Η αναγνώρισή του ως μάνατζερ στο ποδόσφαιρο. Οτι έπαιζε πρώτα εμπορικά και μετά αγωνιστικά. Αυτός είναι ο κανόνας ποια στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου.  Είναι μια μπίζνα. Ολο το σύστημα έχει αυτό το μονοσήμαντο ρόλο. Να βγάλει κέρδος.

Ο Φέργκυουσον ήταν ο καλύτερος έμπορας της πιάτσας. Εκανε ταμείο κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα. Δεν ήταν ντροπή. Ηταν η δουλειά του. Και την έκανε καλύτερα από τον καθένα. Γι` αυτό γιγαντώθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς αλλοιώς, θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα.

Εγώ που είμαι Χάρβαρντ και παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή της αφρόκρεμας των επαγγελματιών που θα απευθυνθώ; Στον καλύτερο. Το παιχνίδι το κάνουν τα πανεπιστήμια πια. Δεν βρισκόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα που έπαιζαν μπάλλα ο Σωκράτης, ο Πλάτων. Οι μεγάλοι δάσκαλοι. Ακολούθησαν οι σχολές τους και φτάσαμε μέχρι σήμερα.

Για τον Φέγκυουσον, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση. Είναι σαν να έπεσαν στα πόδια του με τη μια μαζί Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε ακόμα:

Δον Μίτσελ αλά σερ Φέργκυουσον