ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΟΥΣ

Πηγή: INTIME
 

Ο Ολυμπιακός του μπάσκετ θα παλαίψει σήμερα στη Μαδρίτη με την καλύτερή του Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα με την ΤΣ.Σ.ΚΑ, η οποία επίσης σίγουρα παρουσιάζει μια υπεροχή από τον εξάστερο.

Οι δύο ελληνικές ομάδες, λοιπόν, πάνε για την έκπληξη. Και με το ηθικό ότι στην έδρα τους ανέτρεψαν το 2-0 σε βάρος του σε 2-2. Αξιοσημείωτη επιτυχία.

Να μπούμε, με την ευκαιρία, σε απαγορευμένο(;) οικόπεδο. Θέτω το ερώτημα. Πόσο υγιές είναι σε μία ομάδα να κάνει διεθνή καριέρα πρώτης γραμμής, μάλιστα να κατακτά τίτλους ευρωπαϊκούς, όταν δεν στηρίζεται στον εαυτό της, αλλά στον μεγαλομέτοχό της;

Δεκτός και απαραίτητος ο μεγαλομέτοχος όταν λειτουργεί επιχειρηματικά. Όταν επενδύει χρήματα, δηλαδη. Όταν η ομάδα δεν έχει την ανάγκη του, παρά μονάχα τη διοικητικού χαρακτήρα συμβολή του. Αλήθεια, χωρίς την οικογένεια Αγγελόπουλου ο Ολυμπιακός θα έφθανε ποτέ να σηκώνει κούπα ευρωπαϊκή; Το ίδιο ερώτημα ισχύει για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, με τον Παναθηναϊκό.

Καλώς, κακώς, ευτυχώς, δυστυχώς, το μπάσκετ δεν έχει την ίδια εμπορική δυναμική, όπως το ποδόσφαιρο. Μέχρι 50 εκ. κερδίζει η πρωτιά στο τσάμπιονς ληγκ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Το ένα εκατομμύριο το πιάνει η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ;

Μεγάλα ονόματα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, όμως όχι τόσο μεγάλα για να κατακτούν διακρίσεις εκτός συνόρων στο μπάσκετ, χωρίς τον λεφτά που κάνει το “ψώνιο” του.

Διαβάστε ακόμα:

Οι νταμπλ ήττες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού