ΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

 

Αν ήμουν πρόεδρος ΠΑΕ, δηλαδή αν ήμουν επαγγελματίας κι όχι τραλαλά επιχειρηματίας της μπάλλας, η ματιά μου θα έπεφτε περισσότερο στον έκτο όμιλο. Λόγω Αργεντινής και Νιγηρίας. Ο καθένας κάνει μια δουλειά. Πρόεδρος ΠΑΕ δεν σημαίνει ότι το παίζω αρχηγός κόμματος και περιμένω να με ψηφίσουν οι οπαδοί της ομάδας μου.

Αργεντινή και Νιγηρία ήταν αντίπαλοι της Ελλάδος στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πριν τέσσερα χρόνια. Τους είδα, τους ήξερα και μ' ενδιαφέρει η αγορά τους. Είπαμε. Ο καθένας κάνει μια δουλειά. Και στη δουλειά του μεγαλομετόχου ΠΑΕ το πιο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό με τις μεταγραφές. Την Αργεντινή υποτίθεται την ξέρουμε καλά. Πολύ καλά. Ήρθαν παίκτες στις ελληνικές ομάδες από την πατρίδα του Τσε και του Μαραντόνα περισσότεροι από τους Σέρβους. Οι Νιγηριανοί;

Εξαρτάται ποιο επίπεδο ομάδας είσαι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ή, Πανθρακικός και Λεβαδειακός. Η Νιγηρία είναι χώρα μεγάλη και με πληθυσμό κοντά όπως η Ρωσία και η Βραζιλία. Όσο, όμως, κι αν βλέπουν αφ' υψηλού κάποια λιμά της Αφρικής, και οι Νιγηριανοί, ακόμα και η τελευταία γενηά τους, κουβαλάει τα συμπλέγματα της μαύρης φυλής, όταν συγχρωτίζεται στον κόσμο των λευκών.

Δεν μ' ενδιαφέρει ποιοι προκρίθηκαν από τον όμιλο. Επαγγελματικά δεν εκτιμάς μια ομάδα κυρίως από το αποτέλεσμα, όσο πως θα διαχειριστούν τα παιχνίδια του ομίλου με Βοσνία και Ιράν, και βέβαια με τους Αργεντινούς.

Διαβάστε ακόμα:

Παίζουν μπάλλα και τα κορμιά