ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 

Καλώς τους και πάλι. Από σήμερα στην Αθήνα πάλι η τρόικα. Άσε να λένε ότι τελειώσαμε, ότι τελειώνουμε, ότι θα τελειώσουμε με την τρόικα. Στον κόσμο τα λένε, κι όταν μιλάς στον κόσμο, ό, τι κι αν είσαι, πολιτικός και δημοσιογράφος, μητροπολίτης και συγγραφέας, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μη λάβεις υπ' όψιν τη μέγιστη και ακτύπητη Αλήθεια από δημιουργίας κόσμου. Και η εν λόγω Αλήθεια είναι ότι δεν λες ποτέ των ποτών την αλήθεια.

Τρόικα σημαίνει ότι είμαστε φτωχοί. Στα είπα όλα; Όχι, τα μισά. Παραμονή της τρόικας σημαίνει ότι είμαστε φτωχοί και χρεωμένοι. Άσε τους πολιτικούς, που με την ευθύνη του κόσμου το ρίχνουν στην αντιπαλότητα. Φοβερό, ε; Η απόλυτη ποδοσφαιροποίηση μιας εθνικής τραγωδίας.

Έτσι είναι. Ότι εγώ ο πολίτης θα κερδίσω αν κερδίσει στις εκλογές ο ένας από τους δύο αντίπαλους.

Παρακάτω. Είμαστε φτωχοί σημαίνει να το πάρουμε απόφαση ότι για κάποια χρόνια, πόσα δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, θα ζούμε με λιγώτερα από τα μισά που ζούσαμε.

Παρακάτω. Η τρόικα, λένε, θα φύγει. Όπως και τα μνημόνια θα τελειώσουν, λένε. Και να συμβούν αυτά δεν έγινε και κάτι. Χρωστάς, κύριε. Και αφού χρωστάς, και αφού δεν είσαι καλό παιδί, δεν πληρώνεις τα χρωστούμενα και τα κερατιάτικα, θα είσαι υπό επιτήρηση. Πάντα. Δεν καθαρίζεις επειδή θα φύγει η τρόικα και θα παίζεις χωρίς μνημόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Τα δεμένα σκυλιά της αγίας Ρωσίας