Ο ΜΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΣ ΤΟΥ

 

Εγώ θα σου δώσω τη λύση. Άσε τις μαλακίες που λέει ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Τη λύση την αληθινή και οριστική. Ποιο είναι το πρόβλημα; Το κράτος είναι χρεωμένο. Κι έρχεται η τρόικα και λέει: Με τα λεφτά που βγάζει το κράτος δεν ζείτε. Έχετε καταφέρει να κουβαλάτε μεγαλύτερες υποχρεώσεις, άσε ότι είστε φεσωμένοι. Χωρίς τα δανεικά μας και τα άλλα δανεικά που συνεχίζετε να χαρτζηλικώνετε είναι αδύνατον να αποπληρώνετε τις δόσεις σας και να ανταποκριθείτε σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και ό, τι άλλο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άσε τι λένε. Κανένας πολιτικός δεν παρουσιάζει ένα σχέδιο που να καθαρίζει τη μπουγάδα. Κι όλοι για να μη γίνουν κακοί, παραμύθι φούρναρης αρνούνται τις μειώσεις μισθών, το τσεκούρωμα των συντάξεων, την αύξηση των φόρων.

Έρχεται, λοιπόν, ο αποδυτηριάκιας και προτείνει την απόλυτη λύση. Ποιες καθαρίστριες; Να απολυθεί το κράτος. Αυτό είναι. Στο όνομα του κράτους δεν γίνονται τα όργια, τα χαράτσια κι όλο το οικονομικό ζόρι που περνάμε; Ε, αν σταματήσουμε να έχουμε κράτος, τελειώνουν τα βάσανά μας.

Δεν θέλουμε κράτος, ρε. Να απολυθεί το κράτος! Δεν το χρειαζόμαστε. Ζημιά είναι. Το θέλουμε μόνο για να μας δίνει, όχι να του δίνουμε. Κι ό, τι του δίνουμε, ό, τι μας παίρνει δεν τα δαπανά σωστά και αποτελεσματικά στην παιδεία, στην υγεία, στη δικαιοσύνη, στην ασφάλεια, σ' ό, τι έχει θεσμική φροντίδα.

Υπηρέτης του λαού είναι το κράτος, όχι ο μπελάς του και ο νταβάς του. Δεν θα προσλάβεις μια υπηρέτρια στο σπίτι σου για να σε διαλύσει. Αντί να καθαρίζει, να βρωμίζει. Αντί να ακούει ό, τι της λες, να κάνει τις τρέλλες της.

Μιλάμε πολύ σοβαρά. Δεν είναι σε θέση ακόμα ο ελληνικός λαός να έχει την πολυτέλεια του κράτους. Γι' αυτό να το απολύσει. Να συνεχίσει χωρίς τις υπηρεσίες του κράτους.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μπιλ Γκαίητς και ο Κάρολος Μαρξ