ΦΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

 

Καλά δεν ντρέπονται; Η κυβέρνηση τα λέει, και τα γράφουν όπως τα λέει η κυβέρνηση, ακόμα και μη κυβερνητικά μήντια. Τότε γιατί το κάνουν; Ένα από τα δύο. Ή,
είναι άσχετοι ή, κάνουν παιχνίδι με πρόσωπο αντικειμενικό, ανεξάρτητο, αδέσμευτο, όλες αυτές τις μπαρούφες που εδώ και 150 χρόνια μοστράρουν οι πονηροί.

Επί του θέματος. Αύξηση, λέει, κατά 1, 7 του ΑΕΠ, για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια. Καλά, δεν ντρέπονται; ΑΕΠ, δηλαδή το ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Η καθαρή εθνική περιουσία. Το ταμείο. Και, μάλιστα, η Ελλάδα, λέει είναι στην κορυφή των χωρών της Ευρωζώνης, όσο αφορά την αύξηση του ΑΕΠ.

Τι καθόμαστε, ρε; Να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε τη μεγάλη επιτυχία. Να αρχίσουμε να φιλιόμαστε σταυρωτά και στο στόμα με τον κάθε πατριώτη που θα
βλέπουμε μπροστά μας.

Παρακολουθείς ποδόσφαιρο και λες ό, τι θες. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Η ομάδα παίζει καλά, πολύ καλά, πολύ καλύτερα απ' ό, τι τα τελευταία ματς κι εσύ λες “Δεν είναι μπάλλα αυτή”. Με επιχειρήματα, μάλιστα, μπορείς να πείσεις τον άλλονα.

Πράγματι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το μαύρο και το άσπρο. Το ίδιο το ματς, την ίδια την απόδοση μιας ομάδας την βλέπεις κι έτσι κι αλλοιώς. Και είσαι σωστός! Η φύση του παιχνιδιού είναι τέτοια που επιτρέπει και αυτή τη γνώμη και την αντίθετή της!

Το ίδιο και στην οικονομία. Με τα συγκεκριμένα στοιχεία, όχι άλλα, λες ότι Πάμε καλά, όπως και το αντίθετο. Και στο λένε όχι φούφουτοι, άτομα της εξέδρας, αλλά οικονομολόγοι. Ο ένας οικονομολόγος να πει η χώρα βαδίζει στην ανάκαμψη με βάση τα δεδομένα και με τα ίδια δεδομένα, με τα ίδια νούμερα ένας άλλος ειδικός να ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν γλυτώνει την καταστροφή.

Όταν, για να το κλείσουμε, το ατομικό νταραβέρι του καθένα με το κράτος δεν έχει αλλάξει, για ποια αύξηση του ΑΕΠ μου τσαμπουνάνε;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τα οικονομικά σκάνδαλα ξεφουσκώνουν;