ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

 

Σηκώνεις τα χέρια, διότι δεν έχεις να πληρώσεις. Φαλήρισες. Μπατίρησες. Επτώχευσες. Και ο πτωχεύσας, δεν έχει δικαίωμα μετά να στήσει νέα επιχείρηση. Τι λέμε; Για την Ελλάδα μας. Το μαγαζί μας.

Πατρίδα μας είναι, χώματά μας είναι, αλλά και το μαγαζί μας. Του δίνουμε και μας δίνει. Μια εταιρεία είναι το κράτος. Μια επιχείρηση. Εισπράττει φόρους και ξοδεύει για υγεία, παιδεία, αστυνομία, στρατό, όλον τον κόσμο που έχει προσλάβει για να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός, δικαστικούς, εφοριακούς, ταχυδρομικούς, σιδηροδρομικούς κ.α.

Γιατί η Ελλάδα, το μπουρδέλο Ελλάδα χρεοκόπησε; Επειδή σπαταλούσε περισσότερα απ' όσα κονομούσε. Και θα είχε βαρέσει διάλυση, διότι μόνη της η Ελλάδα δεν είχε τη δύναμη να κόψει τα ξενύχτια, τα ποτά και τα τσιγάρα. Έπρεπε να της τραβήξουν το αυτί οι δανειστές χωρίς τη δική τους τσόντα. Χωρίς τη δική τους δόση, θα είχε σταματήσει να αναπνέει η Ελλάδα.

Και οι δανειστές γιατί κράτησαν με μηχανική υποστήριξη την Ελλάδα. Για πάρτη τους. Για να μη χάσουν τα λεφτά τους. Όσα μας έχουν δανείσει. Γι' αυτό ρισκάρησαν να σου δίνουν κι άλλα πακέτα, όμως αυτά με το σταγονόμετρο. Και αφού θα κάνεις ό, τι σου λένε, διότι εσύ ως μπουρδέλο δεν είσαι σε θέση να διαχειρίζεσαι τα του οίκου σου.

Αυτός ήταν ο τύπος της παληάς πουτάνας, έπεσε που έπεσε στο λούκι, τον ήθελε και ο κώλος της τον νταβατζή της. Ας της τα έπαιρνε, ας την κοπανάει στο ξύλο, αρκεί να ξέρει ότι κατά βάθος την αγαπάει ο νταβάς της, δηλαδή ο εκμεταλλευτής της. Αυτός που κονομούσε, όσο εκείνη σήκωνε τα πόδια στους πελάτες.

Με τη θηλειά στο λαιμό η Ελλάδα αλλά δεν πήγε για φούντο. Όχι όπως σε μια ανώνυμη εταιρεία που μετά την πτώχευση γίνεται η ειδική εκκαθάριση. Όσα περιουσιακά στοιχεία βρούνε θα πάνε πρώτα στους εργαζόμενους της επιχείρησης και στις υποχρεώσεις της στο κράτος, κατά προτεραιότητα. Οι δανειστές; Αν θα περισσέψουν τίποτα ψίχουλα.

Και υπ' όψιν ότι στην μπατηρημένη ανώνυμη εταιρεία δεν ισχύει τίποτα, ούτε συμβόλαια, ούτε λογοτιμητικές συμφωνίες και ιδιωτικά συμφωνητικά. Μη κυττάς στο ποδόσφαιρο και τα αεροπλανικά που έκανε για να μη ξεχνιόμαστε, π.χ. ο Βενιζέλος σε ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιώνιο. Και οι ομάδες δεν υποβιβάστηκαν, και δεν πλήρωσαν σ' αυτούς που χρωστάνε.

Διαβάστε ακόμα:

Πόλεμος και ναρκωτικά τα μεγάλα πρότζεκτ