Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ

πηγή: Fosphotos
 

Όταν άκουσα ότι η Ραχήλ Μακρή εξήγγειλε πως «αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόψει τη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα κόψει μόνη της όχι πέντε η δέκα δις. ευρώ αλλά 100 δις.», ανέτρεξα στο βιογραφικό της από το οποίο αντιγράφω:

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).
Πτυχιούχος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Καβάλας).,
Κατέχει Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Διοίκηση Παράγωγης (ΤΕΙ Πειραιά - University of Paisley) καθώς και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας - Δίκτυα Διασυνδεόμενης Παραγωγής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Παράξενο πως κανένα από όλα αυτά τα σχολεία δεν θα της έμαθε κάτι το πολύ απλό για όσους ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα. Ότι με βάση το αυστηρό μονεταριστικό πλαίσιο της ΟΝΕ, καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε δημιουργία χρήματος και αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό αξίωμα της νομισματικής πολιτικής της ΟΝΕ.

Από το βιογραφικό της κ. Μακρή έμαθα επίσης ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη γνωρίζει τρεις γλώσσες. Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Ε, δεν μπορεί κάπου θα διάβασε ότι το κόλπο που προτείνει, πήγε να το εφαρμόσει προ καιρού η Κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας κάνοντας χρήση ειδικού έκτακτου εργαλείου χρηματοδότησης, τυπώνοντας, δηλαδή, στη ουσία χρήμα. Έγινε της τρελής.

Η κ. Μακρή, σε αντιπαράθεση που είχε με ανθυποψήφιό της, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται» σημείωσε η κα Μακρή και συνέχισε λέγοντας «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».

Ο συνομιλητής της την ρώτησε: «Αυτή είναι η θέση σας; Οτι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς αντίκρισμα;» με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει «Αν χρειαστεί». Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για εξοφλήσουν όλο το χρέος».

Διαβάστε ακόμα:

Κανείς δεν πληρώνει, μεγαλώνει η τρύπα