ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΣΤΥΛ ΣΥΡΙΖΑ!

πηγή: Fosphotos
 

Διάβασα το ρεπορτάζ του Ισαάκ Διαμαντίδη, με τίτλο “Πού το πάει ο Τσίπρας με τα λεφτά”, κατηγορία Χρήμα στο site. Φοβερά πράγματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το καταστατικό του Σύριζα οι βουλευτές καταθέτουν το 50% των αποδοχών τους στο ταμείο του κόμματος. Αυτό δεν με αφορά. Μην πω ότι καλώς πράττει ο Σύριζας, όπως το ίδιο κάνει από το 1951 το ΚΚΕ. Εγώ, κύριε, σε χρήζω υποψήφιο βουλευτή, άρα χάρη σε μένα εκλέγεσαι. Άρα, δικαιούμαι σαν κόμμα το μισό βουλευτικό μισθό σου.

Άλλο είναι εκείνο που σε βγάζει από τα ρούχα σου. Οι διορισμοί. Το κόμμα που κερδίζει τις εκλογές, που κάνει κυβέρνηση έχει το αβάτζο να διορίσει στον κρατικό μηχανισμό χιλιάδες(!), όχι απλά εκατοντάδες, σε θέσεις κρυφές και φανερές. Και γι' αυτούς προβλέπει το καταστατικό του Σύριζα πόσα θα τσουρνέβει από τις αποδοχές τους.

Ξέρετε, ρε, τι σημαίνει αυτό; Θάνατος στην αξιοκρατία. Αυτό σημαίνει. Θρίαμβος της κομματοκρατίας. Αυτό σημαίνει. Άντε εσύ να πεις ότι ο σύντροφος που διορίσατε είναι για μάπες και γιατί τον προτιμήσατε αντί του ικανού, που δεν βρήκε δουλειά και υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει.

Τον διορίσατε στο δημόσιο, σε μία από τις χιλιάδες θέσεις μαϊμού, για να κονομήσει το κόμμα. Και να βολεύει έναν ημέτερο.

Διαβάστε ακόμα:

Πού το πάει ο Τσίπρας με τα λεφτά