ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Να και οι πρώτες ενδοκυβερνητικές τριβές. Αφορούν το 67% που ο Γ.Βαρουφάκης έδωσε ως ποσοστό αποδοχής του ισχύοντος μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα πως βγαίνει αυτό το 67% που δεν είναι ούτε 65% ούτε 70% μόνο ένας θεός ξέρει. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος Κ.Λαπαβίτσας (φωτό) που ρωτήθηκε όχι μόνο έδειξε ενοχλημένος, αλλά και ...αδιάβαστος.

«Ρωτήστε τον ίδιο. Θα τον ρωτήσω κι εγώ ,όταν τον δώ», απάντησε. Ίσως γιατί διαφωνεί στα ποσοστά. Όμως ο υπουργός Οικονομικών ήταν σαφής στα δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο. Δεν είναι για να πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς», τόνισε. Αλλά και ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε περίπου τα ίδια.

Μας δεσμεύουν οι κανονισμοί της Ε.Ε., θα τους εφαρμόσουμε, υπογράμμισε. Και εννοούσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το κανονιστικό πλαίσιο απ' όπου προέρχεται το μνημόνιο. Το πρωί της Παρασκευής πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επανέφερε το προεκλογικό σενάριο

«Όχι, δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο. Συμφωνούμε σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που αν γίνει με έναν τρόπο λειτουργικό θα βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει τη λαϊκή εντολή».

Διαβάστε ακόμα:

Υπέρ Βαρουφάκη και ο Στέφανος Μάνος