ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΔΑΝΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω, παρακαλούσαν οι ραγιάδες στο παρελθόν. Τώρα οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες θα παρακαλούν το ΣΔΟΕ να τους ελέγξει για να γνωρίσουν από κοντά το νέο προιστάμενο της ...λαοφιλέστατης, ξαφνικά υπηρεσίας.

Πρόκειται για τον 35χρονο Παναγιώτη Δάνη, πρώην διευθυντή της ΥΠΕΔΑ που απειλεί να εκτοπίσει τον προιστάμενο του Γιάννη Βαρουφάκη από την κορυφή της λίστας με τους πιο σέξυ κυβερνητικούς.

Ο διορισμός του συγκίνησε ακόμη και τον Σόιμπλε που έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τσίπρα. Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Λιού.

Ο Δάνης αντικατέστησε τον 57χρονο εφοριακό Στέλιο Στασινόπουλο, ό οποίος λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και κατ’ εξουσιοδότηση του τότε υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη κατέστρεψε απόρρητα έγγραφα του ΣΔΟΕ. Αυτό είναι από τα πρώτα θέματα που θα ερευνήσει, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Με την επιλογή του, ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να ξεδοντιάσει όλους τους σεσημασμένους φοροφυγάδες.

Για το σκοπό αυτό επέλεξε ένα νέο άνθρωπο, με άριστη κατάρτιση και ικανοποιητική εμπειρία. Είναι απόφοιτος του ΜΙΤ, πρώην χάκερ, έχει εργαστεί στην αμερικανική IRS και για ένα διάστημα βρέθηκε στο πλευρό του Στηβ Τζομπς, τον οποίο και βοήθησε στην τελειοποίηση του λογισμικού για το πρώτο iPad.

Για τις επιδόσεις του και την εξειδίκευση του στον εντοπισμό του ίχνους που αφήνει ηλεκτρονικά η διακίνηση μαύρου χρήματος έχει βραβευθεί από το αμερικανικό κράτος. O Παναγιώτης Δάνης μιλάει απταίστως αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και κινεζικά.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό...

Διαβάστε ακόμα:

Υπέρ Βαρουφάκη και ο Στέφανος Μάνος!