Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΑΚΩΣΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 7 ΔΙΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για να μην κοροιδευόμαστε. Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος για τη διαφθορά υπουργός, δεν είναι τίποτε μπροστά σ' αυτό το όργιο που συμβαίνει. Ούτε εντυπωσιακά ούτε πρωτότυπα. Εντόπισαν, λέει ο Π. Νικολούδης φοροδιαφυγή 7 δις, και το ποσό αυτό θα αποφέρει στο δημόσιο 2,5 δις. Αμφιβάλλω, αμφιβάλλω, αμφιβάλλω... Ας τα αφήσουμε αυτά, όμως.

Ερώτημα πρώτον. Πού τα βρήκε τα στοιχεία αυτά ο υπουργός;΄Ήταν επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θα πεί κάποιος. Και γιατί δεν έκανε τίποτα από τη θέση αυτή; Θα ξαναρωτήσω. Γιατί ούτε οι εφορίες ούτε ο ΣΔΟΕ έχουν τον αναγκαίο αριθμό ελεγκτών, θα με διορθώσετε. Το τι θα κάνει στο εξής, το είπε ο ίδιος ο υπουργός στη Βουλή.

«Ζήτησα από το ΣΔΟΕ να στρατεύσει όλους τους ελεγκτές του σε αυτή την υπόθεση», είπε. «Και θα φέρουμε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στο ΣΔΟΕ τη δυνατότητα να βεβαιώνει τα χρέη, διότι μέχρι τώρα τα εντόπιζε και έπρεπε μετά να τα βεβαιώσει η εφορία».

Και γιατί ο μέχρι πρότινος κύριος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν ζητούσε από την προηγούμενη κυβέρνηση ό,τι ζήτησε σήμερα από το ΣΔΟΕ; Ή μήπως το ζήτησε και του το αρνήθηκαν;

Κι αν είναι έτσι, γιατί δεν τους κατήγγειλε, γιατί δεν παραιτήθηκε; Είναι δικαίωμα του υπουργού να αισθάνεται σαν στο σπίτι του τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι σωστό το έργο που άφησε ημιτελές να το παρουσιάζει σαν επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, όταν χρησιμοποιεί τη φράση: «Μπορεί να μην έχω ούτε γραφείο, ούτε γραμματέα ακόμη, αλλά ήδη έχουμε αρχίσει να παράγουμε έργο».

Δεδομένου ότι δεν έχει, όπως είπε, συνεργάτες, ασφαλώς και θα μιλά στον πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε για το χρέος