ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το θέμα έθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καλώντας την υπουργό να παραιτηθεί. Αλλά ήταν απούσα από τη συζήτηση. Όταν οι δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι πρόκειται για χρήματα από την πώληση ξενοδοχείου που ανήκε στην οικογένεια της, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδειξε αμετάπειστος στην άποψη του.

Η αναφορά στην αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη που κλήθηκρ ακόμα μια φορά να διαψεύσει ότι μετέφερε τα χρήματα της στο εξωτερικό. «Είναι ανήθικο αν αυτό έχει συμβεί από οποιοδήποτε πολιτικό από οποιοδήποτε κόμμα», ήταν η τοποθέτηση του κύριου Κωνσταντινόπουλου.

Το θέμα είχε συζητηθεί και στην Βουλή παλιότερα.

«Μιας και είπατε για τα δικαστήρια και τέτοια - διάβασα το πόθεν έσχες σας. Αν θυμάμαι καλά είχατε 1 εκατομμύριο λίρες. Να τα χαίρεστε», είπε ο Aδωνης Γεωργιάδης.

«Με την τραπεζική ένωση που κάνει τώρα η Ε.Ε., θα μπορείτε με ασφάλεια να μεταφέρετε τις λίρες σας σε ευρώ, να ενισχύσετε και την ευρωπαϊκή ή και την ελληνική οικονομία, αντί να έχετε τις λίρες Αγγλίας εκεί και να μας μιλάτε εδώ για τους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας. Πριν ανεβείτε στο βήμα και αρχίσετε να μιλάτε για δικαστήρια, να είστε πολύ προσεκτική. Έχουμε κι εμείς στόμα», συμπλήρωσε.

«Δεν έχω ούτε ένα εκατομμύριο λίρες, ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχω λόγο να ντρέπομαι επειδή μετά από δέκα χρόνια έσωσα το 2005 ένα υπερχρεωμένο ξενοδοχείο του πατέρα μου και δήλωσα στην Εφορία το ποσόν» δήλωσε η τότε βουλευτής.

Το ερώτημα που τίθεται αν ένας υπουργός Οικονομικών που δίνει μάχη για την ανόρθωση της Οικονομίας δικαιούται να έχει τις καταθέσεις του όχι σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης για να στηρίξει το ευρώ, αλλά στη Βρετανία που ως γνωστόν, έχει άλλο νόμισμα. Πως θα πειστούν όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν στην Ελλάδα για να ενισχύσουν έτσι την Οικονομία όταν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, δείχνουν να μην θεωρούν ασφαλή αυτή την τοποθέτηση;

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα χρωστάμε σε κάθε ευρωπαίο πολίτη