ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους. Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι με τη νέα γενναιόδωρη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, κάποιοι θα νιώσουν αδικημένοι. Δηλαδή, για να το εκλαικεύσουμε ορισμένοι θα πούν, αν δεν το λένε ήδη, «δηλαδή εμείς είμαστε μαλάκες που πληρώνουμε τόσα χρόνια σαν πούστηδες;».

Για το λόγο αυτό, οι παράγοντες του υπουργείου ζήτησαν να πάρουν και αυτοί κάτι. Σου λέει, έχει γούστο να λακίσουν κι αυτοί. Πάνε χρόνια που οι Έλληνες δεν χωρίζονται πια σε πατρίκιους και πληβείους, σε βόρειους και νότιους, σε αυτούς που είναι κάτω από το αυλάκι και σε αυτούς που είναι πάνω από το αυλάκι. Οι Έλληνες χωρίζονται πλέον ανάλογα με τη φοροδοτική τους βούληση. Από τη μία πλευρά είναι αυτοί που πληρώνουν και από την άλλη αυτοί που δεν πληρώνουν.

Αυτοί που δεν πληρώνουν χωρίζονται επίσης σε δύο κατηγορίες. Σ' αυτούς που δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν και σ' αυτούς που δεν πληρώνουν γιατί είναι οι αιώνιοι έξυπνοι. Δεν πληρώνουν γιατί δεν θα πάθουν τίποτα, δεν πληρώνουν γιατί κάποια κυβέρνηση πιεζόμενη από τα δημόσια χρέη και τα ελλείμματα θα τους χαρίσει τα μισά. Εδώ είμαστε τώρα.

Έχουν χυθεί ποταμοί από μελάνι για τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις. Πώς θα μπορέσουν οι ασυνεπείς να γίνουν συνεπείς. Πώς θα μπορέσουν οι μπαταχτσήδες να γίνουν νοικοκύρηδες. Πώς οι φοροκλέφτες θα επιστρέψουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα κλεμμένα.

Μην πάθουν κανένα ψυχολογικό δηλαδή. Από την άλλη, είναι οι συνεπείς. Είναι πολύ σημαντικό που κάποτε τους σκέφτηκε κάποιος. Όσοι, όμως, είναι εκ πεποιθήσεως συνεπείς και όχι επειδή απλώς φοβούνται, θα συνεχίσουν να είναι είτε πάρουν το μπόνους είτε όχι.

Που βλέπω να μην το παίρνουν. Πρώτα επειδή ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος και δεύτερον γιατί στη χώρα αυτή συνηθίζουμε να λέμε καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα...

Διαβάστε ακόμα:

Στο σφυρί του αεροπλάνο που σώζει ζωές